Dr. Martens X Engineered Garments

Dr. Martens X Engineered Garments

I april har Dr. Martens samarbetat med det globalt erkända och eklektiska klädvarumärket Engineered Garments. Samarbetet lyfter fram kärnan hos de båda varumärkena genom en unik design och finish. Resultatet är en twist på den ikoniska 1461-modellen, som är en omåttligt populär sko som Dr. Martens har tillverkat sedan 1 april 1960.

Ursprungligen var det en sko för arbetaren och bars framförallt av brevbärare och poliser. Med andra ord var det till en början en symbol för arbetarklassen i England. Faktum är att 80% av de första 10 årens försäljning gick till kvinnor över 40. Dr. Martens var populära tack vare dess bekvämlighet, hållbarhet och det faktum att de var lätta i jämförelse med konkurrenternas skor vid denna tidpunkt.

Sedermera blev märket även populärt inom musiken och olika ungdomskulturer, som ett sätt att uttrycka sig och särskilja sig. Speciellt inom punken eftersom skorna symboliserade närhet till arbetarklassen. Skorna och deras enkla silhuett gav även möjlighet att finjustera detaljerna, medan hållbarheten och bekvämligheten gjorde dem till det ideala skodonet för såväl spelningar som gatumodet.

På en mer emotionellt nivå representerar de attityd och självständighet, på ett sätt som få andra klädesplagg eller accessoarer har förmågan att göra. Skorna från Dr. Martens görs ännu idag där allt började, i deras Cobbs Lane fabrik i Wollaston i Northamptonshire.

Det nya samarbetet har resulterat i sex militär-inspirerade färger milkshake, khaki, navy, oxblood, svart och vit. Nyanserna är dämpade för att spegla Engineered Garments avskalade estetik och för att låta Dr. Martens industriella form ta plats.

Praktiska kardborreband ersätter skosnörena, medan traditionella kännetecken hos Dr. Martens – den skriptade hälslingan, de ikoniska gula sömmarna och ett slitstarkt Goodyear botten som ser till att vart och ett av paren är klassiskt eleganta.

Modellen är utrustad med dubbel innersula och patenterad Airwair™teknologi för en bekväm passform. Varje par levereras i en skräddarsydd box och en tote i bomull.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *