E-Drive Retro på Tekniska museet imorgon

Foto: Esa Kyyrö

Genom en dag med fokus på energi, teknik och innovation vill Tekniska museet lyfta frågan och skapa engagemang kring hållbarhet i vardagen. Energin i vardagen sätts i fokus genom jämförelse av olika produkter och apparater som används flitigt i hemmet.

För den som gillar bilar och är nyfiken på hållbara transporter finns dagen till ära företaget E-Drive Retro på plats med gamla rariteter konverterade till eldrift av märket 1959 MGA-EV Roadster och 1972 Triumph GT6-EV. Priset för MG:n är omkring 1,5 miljoner kronor. Här kan man se bilarna och träffa skaparna bakom.

Bilen 1959 MGA-EV Roadster konverterad till eldrift. Foto: Esa Kyyrö
Foto: Esa Kyyrö
1972 Triumph GT6-EV konverterad till eldrift. Läs mer om processen på E-drive Retros hemsida.

Under dagen kan alla barn skapa egen musik i beatbaren, delta i frågesport om energi, testa greenscreen-halsduk och gå loss på scen med sina favoritmoves som omvandlas till rörelseenergi. På tema sol, vind och vattenkraft kan alla barn spela arkadspel skapade av ljudkonstnären Håkan Libdo och designern Ebrahim Isaacs. Om man prickar rätt med vattenpistolsprutan och luftbazookan aktiveras tre miniatyrvärldar.

Dagen presenteras i samarbete med E.ON som är Tekniska museets hållbarhetspartner och förutom alla spännande programpunkter på tema energi är museet öppet som vanligt.

Evenemanget äger rum imorgon lördag 10 februari 10.00- 17.00 på Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. För mer info och program besök tekniskamuseet.se

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *