Eftertraktade Rolexklockor på Kaplans auktion ”Klockkvaliteten”

Foto: Björn Dahlgren

För ett par dagar sedan uppmärksammade vi två eftertraktade racingkronografer som finns till försäljning på Kaplans Klockkvaliteten 17 november. På nämnda auktion finns även hela 21 stycken Rolexklockor i olika utföranden bland utbudet.

Klockkvaliten på Kaplans kännetecknas av klockor med utmärkande kvalitet, ovanliga modeller, intressanta NOS-klockor och vintageklockor. Auktionen uppmärksammas långt utanför Sveriges gränser och lockar klockkonnässörer och samlare från hela världen. De senaste åren har ett flertal miljonförsäljningar noterats och vid det senaste tillfället slogs ett nytt rekord, med hela 99 procent av föremålen sålda.

Rolex är av många ansedd som en av världens mest välrenommérade tillverkare av högkvalitativa racing- pilot- och dykarklockor, eftertraktade både som bruksklockor och samlarobjekt. Om ett par veckor finns både superhjältar och seriefigurer bland Rolexutbudet på Kaplans Klockkvaliten.

Tre av klockorna har tack vare sina unika färgställningar fått de karaktäristiska smeknamnen Kermit, Hulk, och Batman. De här klockorna ligger högt på mångas vill-ha-lista eftersom de är så svåra att komma över, säger Georgios Batselas, chef för Kaplans Klockvärdering.

Dykarklockan Rolex Submariner med referens 16610LV, även kallad ”Kermit”, på grund av sin gröna vridring, producerades endast i sju år och introducerades på Baselworld-mässan 2003, för att fira Rolex 50-årsjubileum.

”Hulk” som också är av modellen Submariner, har fått sitt smeknamn tack vare både grön vridring och urtavla samt den nya kraftigare boetten som kom med introduktionen till den sexsiffriga Submariner, som introducerades 2010 och finns fortfarande i produktion.

Vi ser ofta att dessa moderna Submariners går för mycket högre priser än de vanliga dykaruren från den tiden. Auktionsnummer 78 på auktionen, “Kermit”, är inte bara den första versionen, utan kommer också näst intill orörd med alla originalhandlingar – precis som om den levererades ny idag, säger Georgios Batselas

”Batman” är av modellen GMT-Master II och har fått sitt smeknamn pga sin tvåfärgade vridring i blått och svart, basfärgerna i den tecknade serien med samma namn.

Foto: Björn Dahlgren

Auktionsnr: 78, Kermit
https://www.kaplans.se/sv/auktioner/3453/vara/1488150

Foto: Björn Dahlgren

Auktionsnr: 97, Batman
https://www.kaplans.se/sv/auktioner/3453/vara/1489731

Foto: Björn Dahlgren

Auktionsnr: 98, Hulk
https://www.kaplans.se/sv/auktioner/3453/vara/1489732

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *