Sverige först ut: Ikoniska Mionetto Prosecco DOC blir ekologisk

Mionetto Prosecco ekologisk

Det tidlösa vinhuset Mionetto tar ett steg mot en grönare värld, och möter samtidigt svenska konsumenters ökade efterfrågan på ekologiska drycker. Sverige blir först ut i världen att erbjuda proseccoklassikern som nu blir helt ekologisk. Den nylanserade trotjänaren Mionetto Prosecco DOC Organic finns på hyllan på samtliga Systembolag från och med vecka 17.

Mionetto ekologisk prosecco nu i sverige

Mionetto har en hundraårig historia och är ett av Sveriges mest sålda Proseccovarumärken. Nu blir trotjänaren helt ekologisk och den karaktäristiska drycken behåller sin ikoniska, lyxiga orangea look samt sin torra friska smak med inslag av gröna äpplen, päron och honungsmelon.

Mionetto Prosecco DOC Organic tillverkas av den italienska Glera-druvan som nu odlas med användning av enbart naturliga gödningsmedel på en certifierad bio-odling i Prosecco DOC-zonen. Anledningen att den fashionabla och lättdruckna klassikern blir ekologisk är enkel – en viktigt steg mot en grönare produktion samt en ökad efterfrågan på ekologiska drycker bland svenskarna.

Som ett av Sveriges ledande Proseccovarumärken vill vi såklart anpassa oss till samtiden och därför var det en självklarhet för oss att ligga i framkant med uppdatera innehållet till ekologiskt, utan att behöva tumma på varken kvalitet eller smak, säger Bita Vesali, marknadschef på Henkell Freixenet Sweden AB.

Mionetto Prestige Collection

Den ekologiska nytappningen tillhör Mionettos mest klassiska produktserie Prestige Collection som återspeglar vinhusets historia i flaskans design med dess sneda etikett som alltid har varit ett kännetecken för vingården.

Mionetto Prosecco DOC Organic passar utmärkt som aperitif såväl som till vitt kött, färsk fisk och risotto.

Bästa proseccodrinkar till våren och sommaren 2021

Vill du lära dig att göra goda proseccodrinkar till våren och sommaren 2021. På länken hittar du recept på proseccodrinkar som bartendern Stefan Bråstad på den anrika restaurangen Milles i Stockholm tog fram tidigare i vår.

Om Mionetto

Mionetto är med sin hundraåriga historia idag en av de mest representativa italienska vinerierna på den internationella marknaden, känt för sin framgångsrika produktion av mousserande vin. Drycken finns listad på samtliga Systembolag sedan flera år tillbaka och är ett av Sveriges mest sålda Proseccovarumärken.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *