En gentleman behåller alltid lugnet

hur behålla lugnet

Alla har nog tappat humöret åtminstone en gång i livet, men en sann gentleman bör behålla lugnet i alla situationer. Om du har ett humör som är svårt att tygla kan du använda dig av olika knep och tekniker som hjälper dig att uppnå fulländad kontroll över dina känslor.

Att vara en klippa som andra kan luta sig mot i stormen är något som de flesta män vill uppnå, men när man ställs inför nya utmaningar kan det vara svårt att upprätthålla en stabil fasad och ett balanserat inre.

Ta hjälp av naturliga tillskott

Det finns många örter och växter som kan hjälpa dig att behålla lugnet. CBD-olja är ett exempel på hälsotillskott som är avslappnande, främjar god nattsömn och minskar oro. Det är en bra hjälp när du försöker lugna ett häftigt humör och eftersom det har minimala sidoeffekter kan du ta det dagligen under längre perioder. Ett annat alternativ är att dricka te på eller ta kapslar av citronmeliss och kamomill som också är lugnande.

Andningsövningar fungerar

Att lära dig djupandning är en värdefull investering av tid om du vill få kontroll över humöret. Att andas djupt är mycket lugnande, så om du gör det när du börjar känna dig upprörd kan du snabbt bryta känslan och komma tillbaka till stabilitet. Meditation med djupandning lär du dig genom att lyssna på ljudinspelningar med instruktioner, eller genom att helt enkelt sitta ner och fokusera på din andning samtidigt som du tar djupa andetag. Med lite träning blir det snart automatiskt och då kan du använda djupandning som en lugnande teknik i vardagen.

Planering är a och o

Alla kan bli oroliga och tappa humöret när de står inför något som inte är planerat till fullo. Ska du till exempel planera en resa till Sydamerika, läs mer här för att ha all information på plats innan du ger dig av. Det är mycket som kan gå fel när man är ute på vägarna, men är du förberedd är det lättare att hantera det som uppstår. Samma sak gäller i vardagen: har du mer information om saker du måste göra är det lättare att inte bli överväldigad.

Träning kan vara till hjälp

Att träning hjälper humöret känner de flesta till idag. Träning gör att kroppen utsöndrar endorfiner som gör att vi mår bra och det är en utmärkt hjälp om man vill släppa vardagens frustrationer. Någon slags träningsrutin är därför mycket bra att börja med för dig som vill ha full kontroll över ditt humör. Styrketräning, löpning eller simning: alla träningsformer ger dig bättre kontroll över kropp, sinne och humör.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *