En gentleman och mångmiljonär som donerar hela företagets vinster

tillväxtföretag entreprenörer

En riktig gentleman och tillika superentreprenör har vi i den svenska mångmiljonären Erik Bergman. Många av våra läsare är entreprenörer eller har en dröm om att bli det, och vem passar då bättre att lära och få av inspiration av än just Erik Bergman.

Idag så är Erik Bergman en superentreprenör som är god för hundratals miljoner kronor och där allt idag handlar om att donera företagets vinster till välgörande ändamål inom den globala klimatförstöringen. Hur har då vägen hit sett ut för Erik Bergman?

Ja, redan som ung grabb så började Erik att sälja frallor och bingolotter på torget i hemstaden Jönköping. Man kan lugnt säga att entreprenörskapet grodde i Erik från unga år och där vägen inte alltid varit spikrak uppåt.

Erik som själv är väldigt aktiv i sina sociala medier har vid upprepade tillfällen förklarat hur han genom åren startat flertalet företag med olika inriktningar. Succéerna lät vänta på sig men Erik lärde sig allt mer och mer under resans gång och där det är även detta som har gjort honom till den superentreprenör som han är idag.

2010 efter en framgångsrik karriär som pokerspelare online så flyttade Erik tillsammans med barndomsvännen Emil Thidell till soliga Malta. Här startade duon till en början företaget John Slots och där verksamhetsområdet till en början var affiliate marketing inom bingo, lån, mode och visitkort.

Catena Media lanserades 2012

Under 2012 så lanserade Bergman och Thidell tillsammans Catena Media. Företaget Catena Media levererar iGaming-leads inom områdena Casino, Sport och Financial Services på en global marknad. Fokuset var klart och tydligt redan från start för Catena Media där prestationsbaserad online marknadsföring och marknadsföringsanalyser i realtid är vad som erbjuds. Allt detta erbjuds även på en stor multiplattform som ger kunderna helt anpassade användarupplevelser att kunna ta del av.

Catena Media växte fort och börsnoterades under 2016 på Nasdaq First North. När Catena Media börsnoterades så gjordes detta till en värdering på otroliga 1,6 miljarder kronor. I samband med den börsnotering som gjordes så blev Bergmans aktier värderade till 270 miljoner kronor. Vinsten skulle dock bli betydligt större än så när Bergman sålde av sitt aktieinnehav i Catena Media under 2016, Bergmans vinst blev hela $50 miljoner dollar.

Så innan Bergman ens hade hunnit att fylla 30 år så var den svenska superentreprenörens framtid tryggad. Dock så hade Bergman helt andra planer än att enbart slå sig till ro och njuta av försäljningsintäkterna från Catena Media.

Erik Bergman köper Great.com för $900,000

Erik Bergman hade efter ett välgörenhetsprojekt för IT for Children i Ghana 2016 fått mersmak för att donera pengar till välgörande ändamål. I januari 2018 så köpte Bergman domännamnet Great.com för $900 000. Bergmans affärsidé med Great.com är att företagets alla vinster ska doneras till välgörande ändamål inom en av de stora frågor som ligger honom allra närmast hjärtat, den globala klimat- och miljöförstöringen.

Något som gör Erik Bergman till en enorm inspirationskälla är inte bara att han är givmild att donera pengar till välgörande ändamål utan även att han är givmild med massor av tips, idéer och inspiration till sina följare via sina sociala medier.

Även om Bergmans fokus i sina sociala medier ligger på att ge massor av värde till dig som är entreprenör så ges även lika stor inspiration och möjligheter till personlig utveckling till dig som är privatperson. I sina sociala medier så är Bergman otroligt tydligt med hur viktigt det är att följa sin passion och göra det som gör en lycklig här i livet.

Så om du också önskar massor av tips, idéer och inspiration så rekommenderar vi dig starkt att lyssna på Erik Bergmans podcast och även att följa Bergmans Instagramkonto, ”smiling erik” där han givmilt delar med sig av massor av nyttiga kunskaper och erfarenheter.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *