En investering med användningsändamål – rakborste i äkta guld

rakborste i äkta guld

Som vi tidigare kunde meddela släpper nu Gents en rakborste i gediget guld, jämförbart med investering i den ädla metallen på råvarumarknaden. Skillnaden är att man med denna investering är att man kan använda och ha glädje av den under hela investeringens livslängd. Nu har mer information kommit om denna unika produkt.

Rakborsten väger 550 gram varav 12 gram utgör hår och resten (538 gram) utgör 18 karats guld. Guldet är grön-certifierat, dvs 100% återvunnet och hanterat under humana förhållanden. Vid köp av borsten får man en evighetsgaranti på handtaget och livstidsgaranti på borsten. Om man bestämmer sig för att under en period i sitt liv odla skägg fungerar borsten utmärkt som en elegant brevpress under tiden.

– Denna rakborste lyckas kombinera en slående kvalitet med en perfekt tyngd, säger Jonathan Pramborn, som varit ansvarig för projektet från Gents sida. Med sin opolerade ytbehandling understryker borsten en rå men tidlös skönhet. Handtaget är triangulärt sköldformat med svagt räfflade linjer för ett optimalt halkfritt grepp.

Den stora knuten (borsten) är 30 mm vid basen, vilket är den största knuten på världsmarknaden. Knuten innehåller 30 000 hår sammansatta för hand, antingen av grävling eller av syntet.

– Ju större knut, desto mer vatten sugs upp, vilket ger ett bättre lödder och därmed i slutändan också ett bättre glid. Och ju bättre glid, desto mindre rakirritation, fortsätter Jonathan.

Rakborsten är tillverkad av guldsmed Erik Rosander hos Helsingborgsbaserade Art Metall som bland annat gör bilnycklarna till Koenigsegg.

Priset kan tyckas vara saftigt, men förutom att rakborsten ger den ultimata rakupplevelsen rent tekniskt, samt kan föras vidare i generationer, är denna högkvalitativa borste även en långsiktigt trygg investering att jämföra med en guldtacka i kassaskåpet.

Rakborsten kostar 525 000 kr och då ingår valfri gravyr. Kan även fås beklädd med ädelstenar, pris beroende på utförande. Rakborsten säljs hos www.gents.se

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *