En natt på museet – Nu finns chansen att vinna en övernattning på Louvren

Bild: Julian Abrams / Airbnb

Nu meddelar Airbnb att man samarbetar med Musée du Louvre för att fira 30 år av dess ikoniska pyramid. Det gör man genom att för en natt förvandla detta historiska monument till ett hem för en natt.

Genom samarbetet erbjuder Airbnb en vinnare med gäst chansen att sova en natt i den världsberömda pyramiden vid Louvren den 30 april.

Detta är dock inte allt som ingår i paketet. En VIP-guide tar dig och din gäst på en rundtur på museet efter stängning. Presidenter och kändisar har tidigare haft denna exklusiva möjlighet och nu är detta alltså möjligt även för den lyckliga vinnaren av Airbnb:s tävling.

Bild: Julian Abrams / Airbnb

Här kan man njuta av en aperitif med Mona Lisa när man kopplar av i hennes lyxiga vardagsrum, inbäddat i hjärtat av Louvren.

Bild: Julian-Abrams / Airbnb

Här ingår också en middag med Venus de Milo, där en personlig kock förbereder en färgstark meny inspirerad av kärlek och skönhet, till denna gudinnas ära.

Bild: Julian-Abrams / Airbnb

Under kvällens gång kan man slappa och koppla av i Napoleon III:s lyxiga lägenhet med en intim akustisk konsert.

Som avslutning på denna väldigt speciella kväll kommer vinnaren att få sova över inne i den ikoniska pyramiden under bar himmel i Paris.

För att delta i utlottning skall man gå in på airbnb.com/louvre innan 12 april och svara på följande fråga: Varför skulle just du vara Mona Lisas perfekta gäst?

Om Musée du Louvre

Louvren öppnade under den franska revolutionen år 1793 och tillhör världens främsta konstmuseer både vad gäller storlek och samling. Här finns hyllade konstverk av bland annat Courbet, Picasso, Dalí och Leonardo da Vinci.

Över 35000 konstverk finns grupperade i åtta olika avdelningar. Med över 10 miljoner gäster år 2018 är Louvren det mest besökta museet i världen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *