En ny växtbaserad vodka från Koskenkorva

sommardrink 2020

Nu kommer en ny växtbaserad vodka som hänger på den senaste trenden av växtbaserade spritprodukter. Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är en elegant vodka med karaktär av blommiga toner, citrus och örtighet.

Det är samtidigt en hyllning till Nordens ljusa och långa sommarnätter. Den lanseras i en vacker halvlitersflaska prydd med vackra sommarblomster.

Med inspiration från den nordiska midsommaren

Sedan 1953 har invånarna i byn Koskenkorva, Finland, samlats för att producera en klar och len vodka. Ännu längre har det firats midsommar både i Finland och i Sverige där flertalet ritualer kring midsommarnatten har varit framtonande.

En av de mest kända folkliga traditionerna i Norden på midsommarafton är den att plocka sju olika sorters växter som man lägger under huvudkudden. Dessa blomster får oss sedan att drömma om vår framtida gemål. Koskenkorva har nu förenat traditionerna av gediget hantverk och midsommarens mystik, vilket resulterat i Koskenkorva Vodka 7 Botanicals.

ny vodka maj 2020

Den senaste sprittrenden

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals har skapats genom att blanda den ursprungliga vodkan från byn Koskenkorva med växter som lindblommor, rölleka, hampa samt några hemliga ingredienser. Den beskrivs som en ginliknande dryck tack vare de botaniska inslagen men utan gin.

Vodkan har en doft av citrus med tydliga inslag av väldoftande blommor och uppfriskande örter vilket skapar komplexa och balanserade aromer. Det första smakintrycket domineras av färska citrusfrukter följt av en örtighet som påminner om svart te. Nyanser av söta blomtoner skapar en lång och harmonisk eftersmak.

Sommardrinken ”7 to 7”

Ingredienser:
5 cl Koskenskorva Vodka 7 Botanicals
15 cl Fruktsoda/Sockerdricka
Färsk citron
Färsk lime
Isbitar

Så här gör du:
Häll i vodkan i ett lågt dricksglas och fyll upp glaset med citronsoda. Pressa i färsk citron och lime efter önskemål och lägg i isbitar. Rör om och njut!

sommardrink 2020
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *