En öl med smak av Sardinien – nu i Sverige

ichinusa ny öl från italien i sverige

Nu finns sardinska ölen Ichnusa i Systembolagets beställningssortiment. Ichnusa är en öl med sardinskt ursprung och bryggeriet grundades 1912 utanför Cagliari. I över ett århundrade har ölen producerats och fått priser för sin unika produkt. 

Ölen ger ett starkt uttryck för den sardinska kulturen med friska smaker av citrus, örter och mineraler. Med autentiskt brygghantverk i kombination med ingredienser från ett gammalt recept samt vatten från de sardinska källorna har Ichnusa skapat en ikonisk öl.

Det första Ichnusa-bryggeriet öppnade i Cagliari 1912, under ledning av Amsicora Capra, en av Sardiniens då mest kända företagare. Efter den svåra tiden mellan världskrigen återupptog Ichnusa produktionen 1945 och Ichnusas öl blir symbolen för det nya välbefinnandet. Ichnusa är en stark del av den sardinska kulturen och är älskad av sardinier världen över.

öl från Sardinien italien nu i sverige

Bryggeriet är sina hantverkstraditioner trogna än idag och har under åren vunnit flera prestigefyllda utmärkelser för sin öl – däribland Superior Taste Award som årligen hålls av International Taste & Quality Institute. Ichnusa ägs sedan 1986 av Heineken. 

Ichnusa är en lager med humlearom och en klar gyllengul färg. Den korta jäsningsperioden ger ölen en lagom bitter smak och bildar ett fast kornigt skum. Ölen är med sin kolsyra, kropp och beska, en fantastisk och lätt måltidsdryck som passar utmärkt till många maträtter. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *