En pandemi som kan besegras av dig och dina vänner – After the Virus

Föreställ dig en värld som har smittats av ett dödligt virus, människor gömmer sig i sina hus och det finns en liten grupp där ute som försöker hitta ett virus, besegra det och rädda så många människor som möjligt. Låter det bekant? Naturligtvis har vi upplevt detta under de senaste två åren, så vi känner till en sådan värld ganska bra. Men den här gången är viruset inte en sjukdom som smittar människor, utan zombies. Och nu är det din tur att rädda mänskligheten. Detta är historien bakom FryxGames brädspel After the Virus, ett kooperativt deckbuilderspel.

Ett brädspel från familjen Fryxelius

FryxGames är ett svenskt independent familjeföretag som skapades i 2011 av familjen Fryxelius. Nästan hela familjen Fryxelius, nämligen 10 bröder, sex systrar jobbar tillsammans att skapa och publicera ännu nyare och bättre brädspel. Företaget består också av två fantastiska föräldrar som också utvecklade olika brädspel och genom detta väckte intresse i spelen i deras barn. Enligt Enoch Fryxelius, FryxGames CEO, är det jätteviktigt att bygga en ny spelkultur som stödjer jämställdhet och respekt mellan spelare, och främja idéen att alla är välkomna vid ett gemensamt spelbord. FryxGames vill förena människor i ett gemensamt äventyr som sker varje gång en grupp sitter tillsammans och spelar något brädspel. Företaget har publicerat många brädspel, t.ex. Terraforming Mars, ett spel som blev till ett världsfenomen, Angel Fury, Space Station och After the Virus, som vi ska prata om lite mer nu.

After the Virus är ett spel dess mål är att rädda så många människor som möjligt från zombieapokalypsen. Det är ett kooperativt spel där ett allt större antal zombier läggs till din kortlek medan du arbetar för att slutföra olika uppdragsmål. Så utrusta dig, rädda överlevande, och mäh dig ner på horder av zombier.

I After the Virus arbetar en till tre spelare tillsammans för att slutföra olika uppdrag. Varje spelare har en unik karaktär med en egen startlek. Under spelet spanar du i området efter föremål som kan hämtas och förberedas för användning. Många föremål är vapen och fällor som kan användas för att döda de framryckande zombierna. Du försöker också rädda de överlevande människorna genom att spela dem från din hand, förbereda dem och spela Safe House för att få dem ur vägen. Under turerna utför spelarna åtgärder samtidigt. Varje gång du blandar om din kortlek lägger du till fler zombiekort till den, och när du drar zombier måste du placera dem på bordet för att ta itu med dem, eller drabbas av sår när de attackerar. Om du får 3 sår dör du, och om någon spelare dör förlorar alla spelare. Spelarna vinner om de i slutet av en tur alla uppfyller uppdragsmålet.

After the Virus har många positiva recensioner inom många brädspelare på olika forum om spel och har publicerats i flera länder som Sverige, Tyskland och Ungern. 2022 publicerades också en extension till spelet, After the Virus: The Long Cold. Nu kan du också spela och rädda mänskligheten i mycket svårare villkor.

Du kan hitta After the Virus och dess extension pack i bra spelbutiker eller på FryxGames webbsida.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *