En skånsk snapsklassiker i ny design

ekologisk snaps till midsommar

Midsommar är Sveriges sommarfest och det är då sommaren börjar på riktigt. I samband med en av snaps-säsongens absoluta höjdpunkter har Snälleröds re-lanserat sitt blandpaket med småflaskor av ekologiska snapsar i ny design. Stjärnkocken Nils Molinder delar med sig av två recept som passar till Snälleröds ekologiska snapsar.

Sveriges snapstradition är unik och har en historia som sträcker sig hundratals år bakåt i tiden. Mitt i den skånska myllan ligger en del av den traditionen – Snälleröds bränneri som bygger på hantverk, tradition och ekologi.

Re-designen av våra ekologiska snapsar är gjord för att framhäva den
svenska naturen, eftersom det är därifrån som Snälleröds snapsar
härstammar. Den nya designen är hantverksmässig och gjord av naturliga
material, vilket rimmar med vad vi står för. 5-packet med ekologiska snapsar är enkelt att bära med till midsommarfirandet och tillför en fin detalj i midsommardukningen,
säger Lenita Nylund, Marketing Manager, Arcus Sweden.

Olika smaker kräver olika snapsar och Snälleröds har med nyfikenhet till de traditionella svenska smakerna tagit fram sina ekologiska snapsar. Nils Molinder, en av Sveriges mest framstående kockar som driver ett flertal berömda restauranger runt om i Stockholm, älskar att kombinera snaps till mat och tipsar om två recept perfekta att servera till snapsen.

Nils Molinder tipsar hur du kombinerar Snälleröds ekologiska snapsar till midsommarmaten:

Klassisk skagenröra

Nils snaps-rekommendation: Klassisk svensk akvavitkryddning gifter sig fantastiskt till skagenröra. Den klassiska kryddningen i Brännmästaren, Bokhållaren eller Mäskdrägen ger en härlig och mjuk avrundning till den krämiga röran.

Anjovismarinerad sej med brynt smör

Nils snaps-rekommendation: Här kan snaps och akvavit förhöja både sälta, kapris och brynt smör. Citrustonerna i akvaviten som Bokhållaren eller Jungfrun passar denna fiskrätt utmärkt.

Recept och tillhörande bilder är tagna ur boken Fisk av Nils Molinder.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *