En snabbguide till herrklockor

herrklockor

Nuförtiden så är det allt färre människor som bär en klocka på armen. Tack vare att vi alltid har en telefon i fickan som kan berätta för oss exakt vad tiden är för något så är det många som känner att det är onödigt. Men att bära en klocka kan vara väldigt roligt och det finns gott om snygga modeller att välja bland. 

Att ha en klocka som man diskret kan snegla på utan att behöva ta upp mobilen är för många någonting som lockar något enormt. Samtidigt så agerar det som den perfekta accessoaren och adderar en extra krydda till vilken outfit som helst. Det finns ett brett sortiment och om du är intresserad av en klocka så välj bland ett brett utbud av herrklockor för att se till att du hittar någonting som faller dig i smaken. 

Mekanisk eller batteridriven?

Detta är någonting av det första som man måste ta ställning till när man väljer en klocka. Det går att köpa klockor som drivs av ett kvartsbatteri såväl som av mekanik. Fördelen med att välja en klocka som drivs av kvarts är att dessa alltid är väldigt precisa och håller tiden oerhört väl. De tenderar också att vara billigare än mekaniska klockor herr. 

Mekaniska klockor drivs å andra sidan av ett mekaniskt urverk som snurras upp antingen genom rörelsen av handen eller genom att man skruvar på kronan. Mekaniska urverk håller inte tiden alls lika väl, men har en högre status på grund utav att det krävs mer resurser att tillverka samtidigt som det är en väldigt häftig känsla att gå runt med vad som praktiskt taget är en liten maskin på armen. 

Hur stor bör en herrklocka vara? 

Även detta är någonting som var och en måste ta ställning till för sig själv. När det kommer till klockor herr så finns det i regel fyra vanliga storlekar som man kan välja bland. Detta mäts i vilken diameter som klockans tavla har. 36 millimeter anses idag vara en lite mindre herrklocka medans 39 millimeter anses vara den “perfekta storleken” för de allra flesta. Det är även vanligt med klockor på 41 millimeter. Om du är på jakt efter din första klocka så är det med andra ord bäst att välja en klocka på 39 millimeter om du har svårt att bestämma dig.

Vad tänker du ha klockan till? 

De allra seriösaste klocksamlarna har oftast ett 10-tal klockor herr i sin samling med en bred variation av sportklockor, dykarklockor och kostymklockor. När man ska köpa sin första klocka så är det ofta klokt att börja med en sportklocka med stålarmband. Detta är någonting som kan bäras med både jeans och t-shirt eller med kostymbyxor och skjorta. Att ha en versatil klocka är det bästa sättet att säkerställa att man alltid kan bära klockan utan att det ser märkligt ut.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *