En sommarsemester i Sverige eller utomlands

fira semester hemma eller utomlands

Sommarsemestern nalkas runt hörnet för hundratusentals svenskar. Den ständiga frågan om hur- och var semestern ska spenderas diskuteras för närvarande troligen friskt i många hus och hem i vårt avlånga land.

Under förra sommaren så slogs det intresserekord för att hyra- och köpa sommarstugor ute på landet som det även slogs rekord i gjorda båt- och husvagnsköp. Intresset för att semestra i Sverige, eller hemestra som det numera så populärt kallas, förväntas även att vara rekordstort även denna sommar. 

Om det skulle bli en riktigt regnig svensk sommar, är det en god idé att ha några bra filmer och serier nedladdade eller kunna streama från din telefon. Genom att välja ett mobilabonnemang med mycket surf kan du säkra dig en underhållande sommar – vare sig om det ska regna eller inte. För att hitta det bästa mobilabonnemang kan du jämföra olika alternativ efter vad som passar dig och dina behov samt för att även spara pengar på traven. 

Saker att se över innan du åker iväg på semester

Oavsett om man har bestämt sig för några mysiga veckor ute på landet eller ett par härliga veckor utomlands så finns det som alltid några viktiga saker att ha koll på innan man packar väskan och sticker iväg.

Till en början så vill man självfallet alltid kunna bli nådd där man befinner sig samtidigt som man själv också vill kunna ringa hem till nära och kära för att enbart kolla läget eller om något oförutsett skulle ske under semestern.

Att se till att man har någon som tömmer brevlådan åt en medan man är borta känns såklart också alltid tryggt och säkert precis som det också kan kännas bra om man har någon som tittar till allt övrigt i boendet om man skulle vara borta ett längre tag. Tar du bilen och sticker iväg på semester så är det alltid bra att se till att denna är servad och genomgången på en serviceverkstad innan det väl bär iväg.

Ska räkningar betalas under tiden du är borta så kan det vara klokt att se till att göra detta innan man åker iväg eller alternativt att man tar med sig sina räkningar och betalar via sin internetbank på mobilen- eller på laptopen medan man är borta. Saker som ofta glöms bort och som alltid är lika klokt att dubbelkolla både en- och två gånger att man har med sig är sin plånbok med körkort och kreditkort.

Skulle man ändå välja att ta den där semesterveckan på Gran Canaria så se till att du har ditt pass med dig och kolla även en extra gång så att passet inte hunnit att löpa ut. Numera är ett pass enbart giltigt i 5 år, vilket har visat sig att vara vanligt bland många att glömma bort att förnya och som kanske inte heller ger den bästa möjliga starten på semestern.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *