EoE Glasses samarbetar med street-butiken Patta Amsterdam

Solglasögonen är ett samarbete mellan det svenska glasögonvarumärket EoE Glasses, street-butiken Patta Amsterdam och Supreme-veteranen Neal Santos. Bågen släpps i butik i april.

Inspirationen är hämtad från Amsterdams framträdande cykelkultur och solglasögonen är gjorda i ett speciellt framtaget reflexmaterial som ska efterlikna reflexen på lamporna på cyklarna som virvlar genom staden. Linserna är specialgjorda av Zeiss enbart för detta samarbete.

Solglasögonen är designade i Svenska Lappland, Amsterdam och New York och handgjorda i de italienska alperna.

Om EoE:

EoE Glasses grundades 2010 av Erik och Emilia under en skoterfärd i de norrländska fjällen. Varumärket designar ekologiska glasögon och solglasögon som är inspirerade och namngivna av natur och orter i Norrland.

EoE finns idag representerade i 180 butiker i Sverige och internationellt.

Om Patta:

Patta startades under 2004 i Amstersdam med tankar på kärlek till varumärken mer än att tjäna pengar. Deras brinnande intresse spreds snabbt internationellt och det tog inte långt tid innan de släppte sitt första samarbete. Patta har sedan starten gjort samarbeten med Nike, Adidas, Reebok, Puma och Converse. Patta har även gjort ett samarbete med Kangol och under 2014 släpptes en klädeskollektion tillsammans med Stussy.

Om Neal Santos:

Neal har varit Supremes inspiration sedan 1997. Han skapade Oakley och Supremes samarbete Frogskins som syntes på Mary-Kate Olsen, Scarlett Johansson and Kanye West.

Han startade sedan TeamWorks Nyc, ett mulitmedia kollektiv för artister inom streetkulturen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *