Erektil dysfunktion – orsaker och hur man håller sin partner i åtanke

Erektil dysfunktion är någonting som kan vara väldigt jobbigt att uppleva, och som kan drabba män i alla åldrar. Orsakerna kan variera, men upplevelsen av det hela blir densamma. Även om det kan kännas väldigt jobbigt när detta inträffar så finns det hjälp att få på medicinsk väg. 

Även om erektil dysfunktion är så vanligt att nästan hälften av alla män säger sig ha upplevt det en eller flera gånger är det allt för få som söker hjälp för att hantera det. I den här texten kommer vi att tillhandahålla en kortare genomgång av problemet, hur det kan behandlas och annat som kan vara bra att veta.   

Om du lider av erektil dysfunktion undrar du säkert någonting i stil med “var kan jag köpa läkemedel?”. Detta är någonting som även kommer att prata närmre om i den här texten, med förhoppningen att det kan hjälpa dig att komma närmare en lösning för dina problem. Genom att klicka på länken tas du dock till en resurs som är mycket mer ingående och som är väl värd att läsa igenom.

Vad beror erektil dysfunktion på? 

Anledningarna till varför män drabbas av erektil dysfunktion är många, men i regel så handlar det ofta om att man är stressad eller upplever sig pressad av en eller annan anledning. Det kan även uppstå med ålder som en naturlig del av åldringsprocessen, eller till följd av blodtrycksreglerande mediciner man äter. Även om anledningarna bakom erektil dysfunktion kan vara mångfacetterade så finns det en lösning som kan hjälpa: medicinering. 

Så får man tag på medicinering mot erektil dysfunktion 

Även om det i länder som exempelvis Storbritannien går att köpa Viagra och andra läkemedel direkt över disken på ett apotek behöver man som svensk få detta utskrivet på recept. Även om det kan kännas jobbigt att gå till en läkare för att berätta om dessa problem är läkare alltid förstående kring ens upplevelser och kan därefter också hjälpa en att hitta en lösning som passar bäst för en själv. Konsultationen brukar bara ta några minuter, och därefter skrivs läkemedlet som läkaren anser kommer fungera bäst ut på recept som man sedan hämtar upp på närmaste apotek. 

Så kan man hantera det gentemot sin partner 

Men även om det bara är en själv som upplever erektil dysfunktion så drabbar det även ens partner indirekt. Om det bara händer någon gång emellanåt så behöver man faktiskt inte oroa sig nämnvärt för detta. Ibland kan man bara vara stressad från jobbet eller så fungerar det helt enkelt bara. I så fall är det viktigt att 

Men om det är någonting som återkommande dyker upp så gäller det att man tar sitt ansvar och går till botten med varför det kan vara på det här sättet. Ett välfungerande och ett välmående sexliv är oerhört viktigt i en relation och genom att söka och få den hjälp som man behöver kan man se till att relationen som man lever i mår så bra som den kan.  

Källor: 

https://janusinfo.se/behandling/expertgruppsutlatanden/urinvagssjukdomar/urinvagssjukdomar/rekommendationerforbehandlingaverektildysfunktion.5.6081a39c160e9b3873180c1.html

https://doktor.se/fakta-rad/erektil-dysfunktion/

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *