Eton hyllar Manchesters klubbikoner

Med inspiration hämtad från musikscenen i Manchester på 80- och 90-talet, presenterar Eton kollektionen ’Hacienda’ för att hylla den kända lagerlokalklubben The Hacienda och skivbolaget Factory Records. Skjortorna karaktäriseras av eklektiska mönster och detaljer inspirerade av bland annat interiören på The Hacienda och ikoniska skivomslag från eran.

Under denna unika era i musikhistorien spreds ett nytt fenomen över hela världen, där man tröttnade på vanliga nattklubbar och musiken de spelade. I samband med detta fick techno- och ravescenen ett enormt genomslag då många letade efter nya platser att dansa och uttrycka sig på. Svaret kunde till viss del finnas i underground-klubbarna i Manchester.

– Det som hände i Manchester på 80- och 90-talet är något som har ekat genom både musikhistorien och stilhistorien. I denna väldigt speciella kollektion har jag velat hylla och hedra personerna bakom The Hacienda och Factory Records för hur de format hur vi dansar och lyssnar på musik idag, säger Sebastian Dollinger, Creative Director på Eton.

Kollektionen innehåller sju skjortor och två huvtröjor och här återfinns bland annat en skjorta med blommigt mönster som inspirerats av ett skivomslag av New Order, en indigoskjorta med gul- och svartrandig ficka hämtad från den karaktäristiska gula och svarta tejpen inifrån The Hacienda, samt en skjorta med ansikten som påminner om en Andy Warhol installation, inspirerad av ett skivomslag av Happy Monday.

Kollektionen kommer säljas i utvalda butiker och på etonshirts.com med start i augusti 2017.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *