Eton lanserar osynlig slips till förmån för Movember Foundation

I november lanserar skjortmakaren Eton en slips för att öka medvetenheten kring sjukdomar som drabbar män, som prostatacancer, testikelcancer och psykisk ohälsa och belysa dessa sjukdomars osynlighet. The Invisible Tie är som namnet antyder helt osynlig. En stilren slipsnål med graveringen ”I wear The Invisible Tie” visar istället på dess existens.

November har på senare år blivit månaden då män uppmanas att odla mustasch för att uppmärksamma manssjukdomar. Mustaschen är ett väldigt bra sätt att väcka diskussion, men inte alla män eller kvinnor kan eller vill skaffa en. Eton presenterar därför en accessoar som alla kan bära, i november och under resten av året: The Invisible Tie i samarbete med Movember Foundation.

the-invisible-tie

The Invisible Tie är en osynlig slips som medföljs av en tillhörande slipsnål som påvisar slipsens existens, och som kan bäras av både män och kvinnor. Detta var för Eton en viktig aspekt av initiativet som påvisas av valet av både manliga och kvinnliga modeller.

”The Invisible Tie är en enkel och symbolisk handling för både vana och ovana slipsbärare. Den ger en tydlig ingång till att prata om svårupptäckta sjukdomar som prostatacancer, och viktigast av allt – den uppmärksammar vikten av att upptäcka det i tid.”, säger Johan Falk, Brand Director på Eton. Lanseringskampanjen frontas av bland andra toppmodellerna Marcus Schenkenberg, Bo Develius och Ingmari Lamy. 

”Varje dag kämpar Movember Foundation med att motverka krisen relaterad till mäns hälsa. Vi är oerhört tacksamma över Eton Shirts stöd i vårt arbete för att förhindra att män dör i förtid.” säger Max Vere-Hodge, Senior Partnerships Manager på Movember Foundation.

Från den 1 november finns slipsen med den tillhörande slipsnålen tillgänglig i butik och på Etonshirts.com. Den kommer att kosta 245 kronor och överskottet går oavkortat till Movember Foundations arbete för mäns hälsa och välbefinnande.

eton-invisible-tie-2

eton_invisible_tie-3

eton-the-invisible-tie-4

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *