Eton utökar sitt Denim-sortiment med nya stiliga skjortor

denimskjorta Eton herrkläder

Eton firar denimskjortan som en central del av modernt herrmode och utökar sitt urval av raffinerad denim med nya, tidlöst moderna modeller.

Det nya sortimentet av denna ikoniska arbetsklädselinspirerade skjorta kommer att fokusera på denim som passar för alla business casual- eller avslappnade casual-looks. Här finns allt från mångsidiga, lättsamma stilar till eleganta alternativ, som är gjorda för att se lika bra ut uppklädda med en slips eller som uppknäppta.

De här moderna klassikerna är tillverkade på Etons sätt, med hjälp av varumärkets nästan hundraåriga expertis och besatthet för högklassig skjorttillverkning för att fullända varje detalj, från denimens drapering till knapptråden, och de är gjorda för varje säsong och utformade för alla avslappnade och business casual tillfällen.

Skjortorna finns i nyanser av blått och svart, färgade på det klassiska ”jeans”-sättet, med indigo för en patina som utvecklas med tiden.

Vi får rätt ofta frågor om var man hittar olika herrstilar som vi visar på bilderna. Skjortan till vänster hittar du här och den kan du med fördel kombinera tillsammans med någon av Oscar Jacobsons stretchbara bomullskostymer eller linnekostymer för en snygg sommarstil. Du hittar kostymerna här.

Glöm inte att kolla in vår stora stilguide för män 2022!

Ett urval från Etons Denim-kollektion

Här är några av denimskjortor som lanserats hos Eton.

Eton x Jeansverket

Som en förlängning av varumärkets urval av klassiska skjortor introducerar Eton nu sin första unika överskjorta i begränsad upplaga, tillverkad lokalt i Sverige i samarbete med denimkonstruktionsmästarna Jeansverket.

Precis som Eton är svenska Jeansverket baserade i textilområdet i Borås, Sverige, och besatta av sitt hantverk. Tillsammans har de två företagen skapat en overshirt i denim som förenar det bästa av Eton som skjortspecialist och Jeansverkets denimkompetens. Utformad för enkel elegans, konstruerad så lokalt som det bara går av skickliga hantverkare och med absolut uppmärksamhet på varje detalj.

Eton x Jeansverket

Casual och modern, denimovershirten är gjord för stil inomhus och utomhus. 12 oz denim twill, en italiensk vävd så kallad Diamond brush, är bekväm i vikt och lyxig i utseende – färgad med indigofärg för en naturlig, levande jeanslook. Den nedvända kragen är smal och bidrar till en modern, avslappnad look.

Lättvikts denimskjorta i mellanblått

denimskjorta i lättviktsdenim herr

Casual och raffinerad i lika hög grad, den här skjortan är designad och tillverkad av en skjortspecialist för att vara en go-to för en modern man.

Skjortan är tillverkad av märkets populära lättviktsdenim, utvecklad under ledning av dess tygchef och vävd med tvålagiga garner av ELS-bomull och färgad med indigo, och har en lättsam, personlig look som, i linje med denimtraditionen, bara blir snyggare med åren.

Den är perfekt mjuk och passar till alla avslappnade eller business casual-kläder.

Svart denimskjorta

denimskjorta svart Eton

Skuren av märkets lyxiga italienskvävda denim twill, med vikten, taktiliteten och strukturen hos klassisk denim och mjukheten, utseendet och livslängden som kommer från att vara tillverkad av några av de finaste bomullsfibrerna i varje skörd, är den här skjortan tvättad för ett ännu mjukare och bekvämare slitage.

I svart är detta en mångsidig, tidlös skjorta som passar till alla business casual- eller casual-looks – och till en avslappnad kvällsutflykt.

Blue Satin Indigo

Mötet mellan satin och indigo ger en skjorta med en slät textur och enastående mjukhet, förhöjd av en enastående visuell effekt. Vävtekniken innebär att detta ultraraffinerade alternativ till en klassisk denimskjorta som draperar vackert – och indigofärgen skapar en levande färg, som dessutom bleknar med tiden.

Garment-washed för ökad taktilitet och mjukhet är det ett modernt, mångsidigt val för casual och business casual looks.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *