Eton våren/sommaren 2016

Eton är ett av de mest lönsamma företagen inom svenskt mode. Inte undra på det med tanke på den kvalitet som genomsyrar deras produkter. 2014 var ett rekordår då omsättningen ökade med hela 32 procent. Den positiva trenden fortsätter även 2015 och nu presenterar företaget en helt ny varumärkesplattform och vill med detta etablera sig som det naturliga valet för skjortköpare världen över.

Eton presenterar ny logotyp, inredningskoncept och en uppdatering av kollektionerna. Logotyp har moderniserats och blått är numera Etons signaturfärg, vilken är genomgående i all paketering. Det nya inredningskonceptet är framtaget med inspiration från det svenska arvet i material som ljus ask, naturfärgat läder, rostfritt stål och mässingdetaljer.

Etons kollektioner har omdefinierats för att passa bättre in i det nya konceptet. Premiumskjortor av hög kvalité kommer alltid att vara kärnan i Eton, men det kommer att finnas ett större och mer mångfacetterat utbud för att tillfredsställa en bredare målgrupp.

Eton har fem egna butiker, fyra franchisebutiker och säljer till 1 600 återförsäljare och varuhus i över 40 länder, däribland Neiman Marcus och Saks Fifth Avenue i USA, Harrods i England och KaDeWe i Tyskland. Bara förra året tillkom 150 nya försäljningsplatser.

Just exporten har alltid varit en styrka vilken ligger på cirka 80 procent. Största marknader är Sverige, USA och Storbritannien. Under slutet av 2015 och början av 2016 har Etons nya varumärkeskoncept lanserats världen över.

Nedan några bilder från Etons senaste kampanj för våren/sommaren 2016.

Småprickig skjorta i poplin och blommönstrad vävd sidenslips.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *