Etons höst/vinterkollektion 2014

Svenska skjorttillverkaren Eton fortsätter att utvidga sina samarbeten. Tidigare i sommar meddelade Eton att man tillsammans med italienska Eidos Napoli tagit fram en kollektion som säljs exklusivt i Etons flaggskeppsbutiker i Stockholm, London och New York under hösten. Nu har man även presenterat ett nytt samarbete med den engelske konstnären John Clark för sin höst/vinterkollektion 2014.

John Clark har under de senaste åren hyllats som en av de mest intressanta konstnärerna i England. Etons Creative Director Sebastian Dollinger träffade Clark för första gången år 2010 när han flyttade sitt kontor till ett utrymme på Hope Street Yard i Cambridge. Samarbetet utvecklades och sedermera tolkade Dollinger bildspråket i Clarks målningar till två skjortor.

Den kollektion som nu i september och oktober kommer ut på marknaden innehåller även en serie på sex accessoarer bestående av två scarfar, två slipsar och två bröstdukar som alla är tillverkade och vävda i Italien.

JohnClarkartKonst av John Clark

eton 3Denna konst har utgjort inspiration till den senaste kollektionen från Eton.

eton 2Ytterligare en slips från kollektionen.

eton halsduk

Scarf från kollektionen.

eton bröstdukBröstduk.

eton flugaFluga.

eton skjorta john clark

Skjorta

eton skjorta bakdelBakdelen på den vita skjortan i kollektionen.

etonxeidos-7Redan under sommaren presenterade Eton sitt samarbete med italienska livsstilsmärket Eidos Napoli. Nedan ytterligare några bilder ur kollektionen.

etonxeidos-1

etonxeidos-6

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *