Ett uppdaterat blombud

Att visa uppskattning kan göras på många sätt. En present, en bukett eller något så enkelt som ett sms kan vara en påminnelse om hur viktig din vän eller släkting är för dig. Det viktiga är oftast inte priset på det du ger bort. Det kan lätt bli fel om du ger en alldeles för dyr present vid fel tillfälle eller till någon som inte står dig så nära. En genomtänkt och planerad gåva skulle nog många mena är den bästa presenten.

En personlig gåva

Det kan vara svårt att komma på en bra present att ge bort till någon du bryr dig om. Blommor och vin är en klassisk kombination. Ett favoritvin eller en fin whisky kan aldrig slå fel! Men att träffa mitt i prick med en personlig gåva är svårt. Det gäller att du känner personen som ska få gåvan väl, men det krävs även en hel del kreativitet och möjligtvis ett bra minne. 

Alla kan köpa en fin tröja, men alla kan inte komma ihåg vad personen sagt att hen behövde eller ville ha några månader tidigare. Det är ofta den personliga och genomtänkta presenten som ligger kvar i minnet längst.

Ett smittsäkert alternativ

Det senaste året har vi haft mycket begränsade möjligheter att umgås och fira högtider tillsammans vilket man kan tänka har resulterat i att fler personer skickat presenter via post. Blombud är ett etablerat fenomen, men på senare tid har desto fler annorlunda bud uppstått. Kanske vill du skicka ett purjolöksbud till pappa? En delikatesskorg Stockholm till mamma? Eller en godisbox till svärmor? Skulle du kanske vilja skicka ett bud till någon du inte tycker om? Inga problem – det finns även bud som levererar en påse avföring. 

Att skicka olika sorts bud till varandra är en väldigt smidig och dessutom smittsäker gest för att visa sin uppskattning (och även ogillande). Det må inte vara lika personligt att skicka en redan färdigkomponerad box med godsaker till en vän, men i tider där socialt umgänge är begränsat är detta ett ypperligt alternativ. Beroende på hur den nuvarande pandemin utvecklar sig är det inte omöjligt att olika typer av bud kommer att bli större än det desto vanligare blombudet. I takt med att smittan minskar kommer vi kunna umgås mer och ge varandra gåvor och presenter vid ett fysiskt möte, men tills dess får vi tacka delikatesskorgen, purjolöksbudet och godisboxen för att vi kan fortsätta att visa vår uppskattning genom presenter.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *