Exklusiva skönhetsprodukter för män från Cedvard

I samarbete med Cedvard

Intresset för manlig skönhetsvård har ökat kraftigt under de senaste åren. Till hur stor del detta har att göra med en attitydförändring bland männen eller det ökade utbudet av intressanta produkter specifikt framtagna för män är svårt att säga. Faktum är dock att allt fler män numera väljer att köpa produkter anpassade till dem själva istället för att låna av sambon eller systern.

Att vi män numera har ett större utbud av intressanta produkter och märken tillgängliga att välja bland för alla möjliga delar av skönhetsvården är dock säkert av betydelse. Undersökningar visar nämligen att männens köpbeteende skiljer sig rätt så ordentligt från kvinnornas. Produkterna måste vara lättillgängliga för att männen skall bli intresserade. Å andra sidan är männen generellt trogna kunder när de väl hittat en produkt eller varumärke de gillar.

Numera har vi flera intressanta aktörer som erbjuder skönhetsprodukter riktade till män på nätet, vilket gör dessa mer tillgängliga än någonsin. En intressant och för mig ny bekantskap är svenska Cedvard.se som är en onlinebutik som säljer flera av de mest populära groomingprodukterna för män. Här hittar man allt från skäggprodukter till fina rakset och exklusiva parfymer. Cedvard samarbetar endast med ursprungsleverantörer i norden och kan därmed garantera att de produkter som finns i sortimentet är äkta vara.

Då det gäller de rakprodukter som Cedvard har i sitt utbud kan nämnas bland annat Truefitt & Hill och Taylor of Old Bond Street, som är några av de äldsta och mest välkända varumärkena inom den klassiska engelska rakningstraditionen. Truefitt & Hill grundades år 1805 och har blivit certifierade som världens äldsta barbershop av Guinnes rekordbok.

Bland de exklusiva parfymer som Cedvard erbjuder hör klassiska märken som Amouroud, Creed och Floris. Även nämnda Truefitt & Hill innehar några av de mest klassiska dofterna som finns på marknaden idag. De som följt Gentlemannnaguiden har säkert uppmärksammat att jag har ett speciellt intresse för klassiska och anrika märken. Detta beror dock inte endast på deras intressanta historia och populäritet bland kändisar runtom i världen, utan framförallt har det att göra med att de levererar tidlösa klassiker av högsta kvalitet. Produkter som visat sig närmast omöjliga att efterlikna.

En av mina personliga favoriter bland dessa produkter är Floris och deras No. 89. En doft som man förutom själva parfymen även har en hel serie manliga groomingprodukter uppkallad efter, The Gentleman No. 89. Floris London har en historia som går tillbaka ända till 1730-talet, med bland annat Ian Fleming som trogen användare av nämnda Floris No.89.

En av mina personliga favoritparfymer, Floris No. 89.

Bland de klassiker som förtjänar ett speciellt omnämnande när det gäller exklusivitet är parfymhuset Creed, som Cedvard är en av få auktoriserade återförsäljare av i Sverige. Creed har en alldeles unik position i världen som tillverkare av exklusiva parfymer, med en historia som sträcker sig 250 år tillbaka i tiden. Creed började i ett litet skrädderi i London år 1760 och grundaren James Henry Creed blev tidigt hovleverantör till det brittiska hovet. I mitten av 1800-talet fick Napoleon III parfymmästaren Henry Creed att flytta företaget till Paris där han blev hovleverantör till det franska, ryska och ungerska hovet. Creeds huvudkontor finns ännu idag beläget i Paris där man skapar handgjord parfymer av högsta kvalitet.

Det unika med Creeds parfymer är deras råvaror av högsta kvalitet med den starka koncentrationen av naturliga oljor, där doftkoncentrationen av parfymolja uppgår till 15-20 procent. Dessa står alltså i kontrast till de flesta av de dofter som de stora modehusen designar till massmarknaden. Creeds EdP-parfymer är således alternativet för den som vill att parfymen ska dofta intensivt under längre tid.

Att flera av dofthantverken från Creed har en speciell plats i hjärtat hos många kändisar är därför ingen överraskning. Bland dessa kan nämnas legendariska Green Irish Tweed som utkom 1985 och har använts av stjärnor som Richard Gere, George Clooney och Robert Redford. Original Vetiver EdP användes av John F. Kennedy, Silver Mountain Water EdP av David Bowie och Erolfa EdP av David Beckham, bara för att nämna några av de kända kunderna.

Flera av dofterna har också tillkommit genom personliga önskemål från några av Creeds celebra kunder genom åren, där bland annat Winston Churchill och Hertigen av Windsor, kung Edward VIII, gav Creed uppdrag att skapa en parfym för dem. Flera av dessa har sedan kommit ut på marknaden för allmänheten i enlighet med originalrecepten.

Det kan vara en bra idé att pröva sig fram via så kallade ”Samples” för att hitta sin favoritparfym hos Creed.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *