Få hjälp med städning i hemmet

städhjälp hem

Livet är fyllt med måsten och ibland räcker tiden inte riktigt till. Ett välstädat hem ger ett inre lugn och är därmed viktigt för vår hälsa. Att prioritera bort städning bör därmed inte vara ett alternativ, men om du känner att du inte har tiden eller tycker att städning är tråkigt kan du alltid ta hjälp utav en städfirma. En städfirma ser till att städningen blir gjord, och ofta i en betydligt snabbare takt än man själv brukar få. Städfirman kommer och ser till att jobbet blir gjort, och blir inte distraherad av annat i hemmet som man själv kan tendera att bli.

Tjänster som erbjuds

Du kan få hjälp med allt som lättare städning av synliga ytor, storstädning eller mindre vardagssysslor så som tvätt och strykning. Så länge du är tydlig med vad du önskar från städfirman brukar detta inte vara något problem att fixa.

Den vanligaste tjänsten privatpersoner beställer är en lättare städning. Här ingår torkning och dammsugning av alla synliga ytor samt att sopor byts ut. Detta ger direkt en fräsch känsla i hemmet och gammalt damm försvinner.

Det finns även större paket med storstädning. Kort innebär detta att städfirman gör en grundligare städning där man dessutom rengör i skåp, luckor, fläktar, bakom vitvaror och kakelväggar rengörs.

När du anlitar en firma är det viktigt att du förmedlar dina önskemål. På detta sätt får du en rättvis offert från början och du ökar din egen kundnöjdhet precis som casinon som inte har svensk licens har gjort.

Vissa företag har även tilläggstjänster där du kan lägga till fönsterputs, tvätt och liknande.

Flytt- eller visningsstädning

En annan vanlig städhjälp är i samband med flytt. Städfirmor kan dyka upp inför visning för att försäkra sig om att dofter och lägenhet är i rent toppskikt. Efter bostaden är såld kan man anlita firman för flyttstädning om man inte vill städa lägenheten en sista gång själv.

Vid flyttstädning ingår alltid garanti. Skulle kommande hyresvärd eller bostadsägare inte vara nöjd med flyttstädningen kommer firman tillbaka och åtgärdar detta.

Abonnemang eller enstaka städning

Anlita en städfirma på abonnemang eller boka för enstaka städningar. Du väljer själv vad som passar dina behov bäst. Anlitar du en firma på abonnemang dyker städfirman upp på sagd dag. Även om du har abonnemang kan du när som helst avboka abonnemanget eller skjuta upp en specifik städning. Välj mellan veckovis och månadsvis abonnemang.

Kom ihåg att städtjänster är RUT-avdrags berättigat. Detta innebär att du kan dra av upp till max 50 % av arbetskostnaden. Många firmor sköter detta direkt med Skatteverket om du önskar använda dig av avdraget.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *