Färga dina urtvättade svarta jeans tillbaka till nyskick

återföra gamla svarta jeans

MQ Market presenterade nyligen sin höst- och vinterkollektion med stiliga och prisvärda herrplagg. Här märks framförallt egna varumärket Bläck som denna höst har allt från västar, kavajer till tröjor i klassiskt snitt. Ett annat intressant märke i utbudet är Brixtol Textiles med sina stiliga vaxade jackor.

MQ Marqet har även visat framfötterna i sitt hållbarhetsarbete genom flera olika tjänster den senaste tiden. Sedan tidigare erbjuder man bland annat sneakertvätt och klädinsamling tillsammans med utomstående aktörer. Ny kommer en ny tjänst där det är möjligt att återföra dina urtvättade svarta jeans till nyskick.

Samarbete med nystartade 100B

Tjänsten erbjuds i samarbete med det nystartade företaget 100B och kunder kan nyttja tjänsten i samtliga MQ butiker. I Sverige säljs det årligen cirka 12 miljoner par jeans, varav cirka 20 procent är svarta. Tyvärr krävs det ofta bara några tvättar innan svarta jeans börjar tappa sin färg och blir grå.

Denna insikt innebar startskottet för företaget 100B som på ett effektivt sätt färgar blekta jeans tillbaka till nyskick. 

– Vi lanserade tjänsten 2022 med visionen att varje kund ska njuta av sina jeans som nya minst en gång till. Med vår färgningsprocess används endast en bråkdel vatten i jämförelse med ett par nya jeans, vilket innebär en enorm besparing med ett fantastiskt resultat. Tillsammans med MQ hoppas vi nå ut till fler kunder och hjälpa dem till ett mer hållbart mode, berättar Anton Andrén medgrundare till 100B.

Tjänsten har rullats ut i samtliga MQ butiker, där kunder enkelt kan lämna in sina urtvättade jeans till personalen, för att bara någon vecka senare hämta ut dem helt kolsvarta igen. 100B är en del av MQ´s breda och växande tjänsteutbud, där långsiktigt mode står i centrum. 

– Vi ser med stor tillförsikt fram emot detta samarbete och lanseringen av denna tjänst till våra kunder. Som ett naturligt steg i utvecklingen av ytterligare tjänster kopplat till mode är det med stor glädje vi välkomnar 100B. Att erbjuda våra kunder olika sätt att förlänga livslängden på sina kläder och skor är både en viktig och naturlig del i vårt totala erbjudande, kommenterar MQ Marqets VD Ingvar Larsson.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *