Fem sätt att förhöja en sportig stil

sportig stil herrmode

Trendsättare har visat att en sportig stil inte behöver vara synonym med ovårdad – med några enkla knep går det att upphöja en sportig outfit till att passa nästan vilket sammanhang som helst.

Med en vinterrock, ett par helsvarta sneakers och en enhetlig färgskala kan du ta din sportiga stil från gymmet till krogen eller rentav kontoret.

Här följer några riktlinjer att följa för att uppnå en smakfullt sportig stil – oavsett om du ska ut på stan, titta på matchen med vännerna, eller helt enkelt vill förfina din träningsstil.

1. Avslappnad stil

Även om en sportig stil är avslappnad så behöver den som sagt inte se ovårdad ut. Med några enkla knep i bakhuvudet går det hur bra som helst att komponera en sportig look som ser både enhetlig och relativt prydlig ut.

Ett par sweatpants i svart ser alltid mer stilrena ut än ett grått par. Matcha dem med ett par trendiga svarta sneakers och, under höst och vinter, en svart mössa som bidrar till ett genomtänkt helhetsintryck.

En huvtröja i valfri färg utgör en snygg kontrast mot det svarta – grått går alldeles utmärkt för att uppnå en sammanhängande färgskala.

2. Sportig på stan

Dagarna då en sportig stil var förpassad till gymmet är ett minne blott. Oavsett om du är ute på stan, eller ses ute på krogen med vännerna för att titta på matchen samtidigt som du följer oddset live, så kan du förhöja en sportig stil med några väl valda plagg.

Prova att kombinera en svart skjorta med svarta jeans och mörk regnjacka. Bryt av med ett par snygga sneakers, som gärna får ha lite färg – prova rött – mot den i övrigt monokroma outfiten.

En sportig väska i svart blir pricken över i:et. Välj gärna en väska som är så minimalistisk som möjligt – vilket för oss till nästa punkt på listan…

3. Minimalism

Minimalism är stort hos en hel del internationella designers i år. Den minimalistiska looken är tidlös och gör alltid ett gott intryck och den går dessutom utmärkt att applicera på en mer sportig stil.

Att matcha ton-i-ton är ett enkelt sätt att uppnå en minimalistisk outfit. Var dock inte rädd för att testa andra färger än svart och marinblått – varför inte prova nyanser av jordiga färger?

Du kan även kombinera två färger som går bra ihop, som svart och grått eller svart och grönt – testa ett par helsvarta skor, svarta sweatpants och kombinera dem med en annan färg.

Om du matchar skorna med byxorna så kan du kosta på dig att lägga till en vit t-shirt som får sticka fram under tröjan. Om hela outfiten matchar så kan du på samma sätt bryta av med ett par helvita sneakers – ett måste i varje garderob.

Nyckeln är här rena linjer och klassiska plagg utan detaljer som sticker ut. Även här är det ett sammansatt helhetsintryck som är målet.

4. Under vinterhalvåret

Under vinterhalvåret är lager på lager det bästa sättet att se både trendig ut och hålla värmen. Prova att matcha ett par sneakers i en snygg färg med en huvtröja i samma ton.

Bryt av med ett par svarta jeans, svart keps och en mörk knälång rock för att uppnå en look som är både sportig och förfinad på samma gång – rocken ger ett mer förfinat intryck än en dunjacka. Låt gärna jackan vara öppen om vädret tillåter.

5. På träningen

Även under träningen kan man applicera de knep för en väl sammansatt look som har nämnts ovan. Sätt ribban högre stilmässigt och förhöj din träningsoutfit genom att till exempel se till att större delen av din outfit går ton-i-ton.

Ett par svarta shorts över matchande leggings och helsvarta träningsskor ser enhetligt och snyggt ut i kombination med en sweatshirt som bryter av. Alternativt kan du matcha ett par vita skor med en vit t-shirt och lägga till ett par träningsbyxor i en annan färg – gärna med en detalj i samma färg som skorna och överdelen.

Knepet är att inte blanda för många olika färger i en och samma outfit. En genomgående färgskala ser alltid mer genomtänkt än en outfit där de olika komponenterna spretar åt olika håll.

6. Grön stil

Går det att kombinera mode och klimatsmart konsumtion? Svaret är ett rungande ja, enligt modejätten Prada. Prada har som mål att vid slutet av 2021 endast tillverka nylonkläder av återvunnet material – ett beslut som utan tvekan ligger i tiden.

Deras initiativ att återvinna plast från haven för att tillverka nylon har bland annat resulterat i skjortor, jackor, och väskor. Nylon är ett material som andas sport tack vare sin blanka kvalitet, och deras eleganta skjortor och kavajer i så kallad Re-Nylon kan vara den perfekta kombinationen av sportig stil och sofistikerat mode – som inte ser malplacerat ut i en professionell miljö.

Många andra företag har hoppat på trenden med återvunnet material och varje sportmärke med självrespekt – som Adidas och Nike – har numera kläder för alla träningstillfällen tillverkade i material som till exempel återvunnen polyester.

Sammanfattning

Enkelt sammanfattat så är det tanken bakom en outfit, samt en medvetenhet om vilka plagg som passar ihop, som gör hela skillnaden för hur enhetligt intryck en sportig look ger.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *