Finklädd ale nya flugan

Nu kommer ytterligare en anledning till att klä upp sig inför helgernas alla festligheter. Newcastle Brown Ale, Sveriges mest sålda ale, gör i december entré på Systembolaget iklädd en brittisk fluga. Bakom finklädseln döljer sig samma mörka ale med sin karaktäristiskt knäckiga smak.

Newcastle Brown Ale är en autentisk engelsk ale med en gedigen historia. 1928 lanserades ölet av den brittiske översten Jim Porter och har ända sedan dess bryggts i norra England. För att hylla sitt ursprung ikläs Newcastle Brown Ale-flaskorna under december månad en fluga i mönstret av brittiska flaggan.

Newcastle Brown Ale är en tidlös klassiker som står för brittisk kvalitet och detta är något vi vill lyfta fram och fira. Vi tycker även att det är extra passande att Newcastle Brown Ale klär upp sig i samband med att vi går in i årets mest festtäta period, säger Isabella Santos, Brand Manager Specialties & Ciders Europe på GL Brands AB.

Det som utmärker Newcastle Brown Ale är att den trots sin mörka färg, smakar som en ljus ale vilket gör den lämplig att avnjuta som sällskapsdryck. Den knäckiga smaken med inslag av sirapslimpa, pomerans och torkad frukt passar även utmärkt till jul- och nyårsbordens smakrika rätter.

Den flugprydda flaskan säljs i begränsad upplaga i systembolagets butiker från vecka 50.

newcastle brown ale bow tie

Newcastle Brown Ale, Sveriges mest sålda ale, är en engelsk ale med en unik och fyllig smak. Alen skapades ursprungligen av överste Jim Porter, en tredje generationens bryggare i Newcastle. Överste Porter arbetade med receptet under tre år innan han slutligen hittade den speciella smak som blev Newcastle Brown Ale. När ölet lanserades 1928 vann det omedelbart priser vid det prestigefyllda International Brewery Awards. Dessa guldmedaljer pryder fortfarande logotypen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *