Fjällräven Polar 2023 – 300 km lång arktiskt slädexpedition genom norra Skandinavien

fjällräven polar 2023

Fjällräven presenterar nu Fjällräven Polar 2023, en 300 km lång arktisk expedition genom norra Skandinavien i april 2023. 

I april 2023 kommer Fjällräven Polar att sammanföra 20 personer från hela världen under en 300 km lång slädexpedition genom den arktiska vildmarken, från Jukkasjärvi i Lappland till Signaldalen i utkanten av de norska fjordarna. Under 6 dagar får deltagarna köra sin egen hundsläde genom de vidsträckta landskapen och uppleva en värld långt ifrån vardagen.

fjällräven polar 2023 expedition

Deltagarna får lära sig grundläggande överlevnadskunskaper, färdas genom bergsskogar och över frusna sjöar och anpassa sig till den arktiska miljön där temperaturen kan sjunka till -30°C. 

Idén till Fjällräven Polar föddes i början av 1990-talet när Fjällrävens grundare Åke Nordin träffade en av Sveriges främsta hundslädsförare som hade deltagit i Iditarod, världens tuffaste hundslädstävling i Alaskas hårda vildmark. Detta inspirerade Åke. Från 1997 – 2006 var Fjällräven Polar, liksom Iditarod, en tävling.

Men 2012, efter 6 års uppehåll, var eventet tillbaka som en expedition för vanliga och nyfikna personer. Fjällräven Polar är ingen tävling, och det går inte att köpa biljetter till expedition.

fjällräven polar 2023 expedition

För att få möjlighet att delta i Fjällräven Polar behöver deltagarna gå igenom en anmälningsprocess bestående av flera steg, bland annat delta i det globala Fjällräven Polar-lanseringsevent den 24 oktober till att slutföra tre utmaningar. Efter dessa steg kommer Fjällrävens jury att utse vinnarna. 

Anmälan sker via denna länk: fjrvn.com/Polar2023

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *