Flytta med stil: välj rätt flyttfirma

välj rätt flyttfirma

Att flytta när man har en större lägenhet eller villa är ett projekt som kräver sin man (eller kvinna för den delen). Aldrig har ens älskade ägodelar som böcker, kläder, antikviteter och flaskor med ädla drycker varit så oönskade som när de alla ska packas ner i lådor och bäras runt.

För att flytten inte ska förvandlas till en katastrof, rekommenderar vi att ta hjälp. Liksom Sir Edmund Hillary hade sin sherpa Tenzing Norgay, behöver varje gentleman i flyttartagen en professionell flyttfirma. Men hur hittar man rätt firma?

Vi har samlat fem kloka råd för dig som söker en flyttfirma

1. Inventera dina ägodelar

Starta med att inventera. Hur mycket är det som ska flyttas? Finns det särskilt värdefulla eller tunga föremål (tänk en flygel eller antik vas) som behöver extra mycket skydd vid transport? Allt detta är viktig information för att flyttfirman ska kunna ge dig det bästa priset och göra sitt jobb rätt.

2. Begär in offerter från flera firmor

Det är ingen brist på flyttfirmor. Använd situationen till din fördel och se till att ta in offerter från flera firmor. Du kan självklart använda Google eller valfri sökmotor, men det finns också särskilda tjänster som enkelt hjälper dig ta in offerter, t.ex. hittaflyttfirma.se.

3. Ta referenser

Inte alla flyttfirmor är bra flyttfirmor. Det är därför viktigt att ta referenser och följa upp online-recensioner av flyttfirman. Om flyttfirman bytt ägare sedan referenserna togs bör du vara extra försiktig och be om andra referenser.

4. Kontrollera tillstånd mm.

Konsumentverket rekommenderar att en flyttfirma ska vara ansluten till Bohag 2010. Det betyder att flyttfirman följer ett antal regler som Konsumentverket och flyttbranschen kommit överens om, t.ex. kostnadsfri avbeställning senast 15 dagar innan flytten.

Flyttfirman ska också ha ett yrkestrafiktillstånd. Det är viktigt för att utan ett sådant tillstånd är det risk att dina ägodelar är oförsäkrade vid en trafikolycka.

5. Skriv ett avtal

För att vara säker på vad som överenskommit och ha bra stöd vid eventuella problem är det viktigt att skriva ett avtal med flyttfirman. Avtalet ska utöver flyttens omfattning specificera priset och övriga villkor. Om priser är ungefärligt får det inte avvika mer än 15% från vad som angivits.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *