Förbättra din sömn

hur du förbättrar sömnen

För en sann gentleman är sömnen extremt viktig. Det är sömnen som gör att vi kan komma upp på morgonen, redo att ta oss an en ny dag med glädje. Genom att sova ordentligt får vi kraft att ta hand om vår familj och leverera stordåd på jobbet. Tillräckligt mycket sömn gör också att vi blir vackrare. Vi slipper oklädsamma påsar under ögonen och slipper dessutom andra ovälkomna bieffekter av sömnbrist, såsom viktuppgång. Att få 7-9 timmars ostörd sömn per natt är en mirakelkur, men det är inte alltid lätt att åstadkomma. Så här får du tre tips till bättre sömn och därmed bättre hälsa. Om du följer dem kan vi nästan garantera dig att du kommer sova som en stock på nätterna och må mycket bättre som följd.

Stäng av all elektronik

Det blåa skenet från en skärm inverkar ytterst menligt på vår förmåga att somna sött. Se därför till att stänga av alla skärmar minst en timme innan läggdags. Det bästa är att helt portförbjuda dem från sovrummet. Ta inte med dig mobilen in och ha ingen TV där du har din säng. Bättre alternativ till det slöa mobilsurfandet som definitivt kommer hjälpa dig att träffa John Blund är sex eller att läsa en god bok. Det senare bidrar dessutom till att bygga den gentlemannamässig bildning vi alla eftersträvar.

Receptfria mediciner

Ett sätt att somna lättare är att ta någon form av medicin. För dig som har en klinisk sömnrubbning är receptbelagda sömntabletter ett alternativ, men dessa är starkt beroendeframkallande och bör därför användas med försiktighet. Bättre alternativ för dig som bara vill ha en liten knuff- till god sömn är melatonin eller CBD-olja. CBD-olja utvinns ur hampaplantan och är närbesläktad med cannabis, men utan de psykoaktiva delarna. Den som någon gång varit i närheten av stoners vet att de tenderar till att somna i tid och otid vilket är det vi också är ute efter. Du kan KöpaCBD här och det är fullt lagligt och inte på något sätt beroendeframkallande.

Ha ett schema för mat och sömn

Att planera sin dag kommer naturligt för de flesta gentlemän. Det är så vi får saker gjort med effektivitet. Det samma bör gälla för sömnen. Du vet när du behöver gå upp för att hinna äta frukost och göra dig iordning för dagens arbete. Då kan du också räkna baklänges och komma fram till när det är dags att gå och lägga sig. Om du behöver vakna klockan 06 och vill ha åtta timmars sömn är det alltså dags för kudden klockan 22 kvällen innan.

Att äta för mycket och för sent tenderar till att störa förmågan att somna. Likaså att försöka lägga sig hungrig. Det är därför en mycket god idé att även planera in dina senare måltider på ett sätt som gör att din sömn gynnas. En bra tumregel är att inte äta efter klockan 20 på kvällen. Så om du äter middag runt 18 har du utrymme för en enkel kvällsmacka och en kopp lugnande thé två timmar senare.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *