Ford Mustang Bullitt lanseras för att hylla filmen med samma namn

Nu släpps en specialversion av modellen Ford Mustang Bullitt för den europeiska marknaden. Den unika versionen har tagits fram för att hylla filmen med samma namn som fyller 50 år 2018. Bilen är utrustad med en förfinad femliters V8-motor, och erbjuder upp till 460 hästkrafter och ett vridmoment på 529 newtonmeter.

Filmen Bullitt hade premiär 1968, då kunde publiken följa Steve McQueen bakom ratten på en Mustang GT fastback, när han jagade två torpeder på San Franciscos gator. Nu är väntan över för entusiaster i Europa som vill beställa specialversionen av Ford Mustang Bullitt. Den unika bilen som tagits fram för att hylla filmens 50-årsdag har en rad exklusiva inslag, både interiört och exteriört.

Mustang Bullitt är precis som Steve McQueen, okonstlat cool. Som designer måste jag säga att det här är min favorit av alla Mustang-modeller, utan ränder, spoilers och emblem. Den behöver helt enkelt inte hävda sig – den är cool som den är, säger Darrell Behmer, chefsdesigner för Ford Mustang.

Den unika versionen finns tillgänglig i exteriörfärgerna Shadow Black och klassiska Dark Highland Green, tillsammans med 19-tumsfälgar och röda bromsbelägg. Bilen är försedd med en femliters V8-motor med uppskattade 460 hästkrafter och ett vridmoment på 529 newtonmeter. Modellen är också utrustad med ett premiumljudsystem från B&O PLAY som levererar 1000 watt genom tolv toppresterande högtalare.

Bilen innehåller en rad detaljer som hyllar den Mustang som Steve McQeen körde. Frampå pryds modellen med en unik svart grill, tillsammans med kromdetaljer som också återfinns vid bilens fönster.

Filmen Bullitt lyckades verkligen fånga den kittlande känslan av att köra en Mustang. Nya Mustang Bullitt är försedd med ännu mer kraft, spännande utrustning som exempelvis MagneRide® – en teknik med magnetisk vätska i stötdämparna, och ett fantastiskt ljudsystem från B&O, säger Steven Armstrong, chef för Ford i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Nya Mustang Bullitt går att beställa i Sverige redan idag. För 2018 är Sverige tilldelade 77 bilar, en ganska så hög siffra jämfört med andra europeiska länder av samma storlek men detta just för att Sverige är ett Mustang-tätt land. Hur tilldelningen ser ut för 2019 är ej ännu fastställt. Priset för nya Mustang Bullitt ligger på 532 500 SEK.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *