Fördelar med att använda skäggolja

nyttan med skäggolja

Det är inte alla män som bryr sig särskilt mycket om sitt skägg idag. Det är nog inte så konstigt med tanke på att vi konstant är stressade och på väg någonstans. Men att ta väl hand om sitt skägg är något som alla män bör prioritera då det är egenvård som det måste finnas tid till.

För att ditt skägg ska växa och vara livat behövs det näring till det. Som svar på detta finns det idag tusentals producenter av skäggoljor. Använder du det inte redan är det dags att börja nu, och du kan läsa varför här under.

Återfuktar skägget

Med skäggolja blir ditt skägg återfuktat och därmed mjukare och enklare att hantera. Förutom att ge näring till skägget återfuktar det även huden under ditt skägg som annars inte blir så ompysslad.

Slipp irriterande hud

Har du torr hud kan detta leda till att skägget irriteras och börjar klia. Använder du skäggolja minimerar du den irriterande huden eftersom den återfuktas av oljan.

Skägget växer 

Förutom ovan nämnda fördelar hjälper skäggolja också till med att få ditt skägg till att växa. Eftersom oljan ger näring till håret och förhindrar att strån skärs av blir de starkare och tätare. Förvänta dig inte att det växer och blir stort under natten. Det tar sin lilla tid.

Välj rätt produkt

Som vi tidigare varit inne på finns det en mängd olika producenter av skäggoljor idag, några bättre än andra. Det säger sig själv att den billigaste inne på matbutiken inte är den bästa, men det betyder heller inte att den dyraste är bäst. Vi tipsar om att läsa bast test har ar basta skaggoljan, alternativt gå in på vardera produkt och bedöma själv. 

Alla män är individuella och därför ska du inte nöja dig med första bästa. Se till att du vårdar ditt skägg och att det görs på rätt sätt!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *