Fördelar med att installera en luftvärmepump

luftvärmepumpar på nätet

Luftvärmepumpar anses vara viktiga för att göra vårt sätt att värma upp våra hem grönare. Luftvärmepumpar är energieffektiva och genererar upp till fyra gånger mer energi än de förbrukar. De kräver också lite underhåll, är koldioxidsnåla och har lång livslängd.

Om du funderar på huruvida en luftvärmepump verkligen är rätt för ditt hem har vi här sammanställt lite information som kan hjälpa dig på vägen.

Hitta luftvärmepumpar på nätet

Det finns många olika modeller av luftvärmepumpar på nätet. Bland annat hos SaveEnergy hittar du luftvärmepumpar för alla typer och storlekar av hus. Storleken på huset är ofta den viktigaste delen att tänka på vid valet eftersom luftvärmepumpar kommer med olika effekt. En starkare värmepump kan nämligen värma upp en större yta.

Hos aktörer som SaveEnergy ingår alltid också komplett installation och de arbetar över hela Sverige med egna certifierade installatörer. Installeringen är något som är oerhört viktigt att tänka på när du funderar på att övergå till luftvärmepump. Installatören bör ha genomgått en särskild utbildning och måste följa vissa uppförandekoder och branschregler.

Kostnaden för luftvärmepumpar

Kostnaden är utan tvekan det största övervägandet för de flesta hushåll vid valet av luftvärmepump. Den ligger oftast på mellan 15.000-20.000 kronor beroende på modell. Eftersom ett hus ofta har många rum kan kostnaden lätt bli rätt hög för ett normalstort hem. Med tanke på livslängden på luftvärmepumpar och mångsidigheten samt det faktum att de blivit alltmer effektiva är det dock en investering som är väl värd sitt pris.

Fördelen med luftvärmepumpar

Det finns många fördelar med en luftvärmepump. Vanligen utgör ungefär 80% av hemmets energikostnader av uppvärmning och varmvatten. Oftast är det bättre att använda en luftvärmepump som omvandlar uteluft till att värma upp inomhusmiljön. Som komplement till andra energikällor är den närmast idealisk.

En av de största fördelarna med en luftvärmepump är också att den kan fungera som luftkonditionering under sommarhalvåret. Det är inte många andra värmekällor som kan användas till detta ändamål.

Avslutningsvis – snabb utveckling

Värmepumpar är en bransch som har påvisat en snabb utveckling under de senaste åren. Det ökade intresset för miljöfrågor har också drivit på utvecklingen inom detta område. Det finns också generösa subventioner för dig som övergår till värmepumpar.

Som nämnt är luftvärmepumpar även en bra investering. Livslängden är betydligt längre än vad den var för endast 10 år sedan och den tekniska utvecklingen har gjort att de är betydligt effektivare.

Oavsett hur du bor är det definitivt något du bör överväga att skaffa till ditt hem!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *