Fördelarna med kontorshotell

företagshotell

Kontorshotell har blivit enormt populära under de senaste åren. Istället för att binda upp sig mot långa hyreskontrakt är det många företag som nu söker efter mer flexibla lösningar. Där har kontorshotell i många fall visat sig uppfylla behoven.

Det är inte endast pandemin som påskyndat utvecklingen mot mer flexibla arbetsmiljöer. Redan innan den slog till var det populärt att hyra in sig på kontorshotell. Men i och med att allt fler numera jobbar delar av veckan hemifrån är det allt färre företag som ser behovet av att binda upp sig till stora kontorsutrymmen med fast hyra.

Vad är kontorshotell?

Ett kontorshotell är precis som det låter, en fastighet där det finns möjlighet att hyra en eller flera färdigt möblerade kontorsplatser. Oftast finns det även delade utrymmen som kök, restaurang och gym på ett kontorshotell.

Priset för att hyra in sig på ett kontorshotell varierar rätt mycket beroende på var du önskar hyra. I innerstäderna är hyran såklart mycket högre, medan du i utanför stadskärnan kan komma undan med halva hyran.

Fördelarna med kontorshotell

Det finns många fördelar med ett kontorshotell som lockar i nutidens arbetsklimat. Du har möjlighet att hyra in dig på korta kontrakt med snabb inflyttning och utflyttning. Kontorshotellet tar också hand om allt det praktiska som administration kring kontorets drift.

Speciellt för mindre företag i tillväxtfasen är det smidigt att hyra ett visst antal platser på ett kontorshotell snarare än ett traditionellt kontor. Det är enkelt att byta till större ytor i samma kontorshotell i takt med att företaget växer eller behovet uppstår. Ytterligare en fördel är att det är enklare att räkna ut den exakta månadskostnaden för hyran.

Vilka utrymmen behöver du?

Innan du bestämmer dig för att hyra är det alltid bra att kontakta kontorshotellet och boka en visning. Då får du en känsla för utrymmena och vilken service som erbjuds. Du får också möjlighet att bekanta dig med närområdet.

Om du vill ta pauser från jobbet och t.ex. bege dig ut på en löprunda under lunchen är det bra med kontorshotell som ligger nära natursköna områden.Det är också bra att fundera på hur praktiskt det är att ta sig till och från jobbet.

Avslutningsvis – vår ändrade arbetsmiljö

Kontorshotell är bara ett exempel på hur vår arbetsmiljö ändrat och blivit mer flexibel under den senaste tiden. Det kommer ännu att finnas behov för stora kontorsbyggnader – speciellt bland större företag. Men det är allt fler som söker efter flexibilitet och därför in i det längsta vill undvika att binda upp sig till längre kontrakt.

Detta är troligen en trend som kommer att tillta under den närmaste tiden. Många av oss har under det senaste året kunnat konstatera att det går lika bra att jobba på distans. Det har gjort att många företag numera blivit ”Remote First” företag. För de företag som på detta sätt rekommenderar personalen att jobba hemifrån är kontorshotell en ypperlig lösning eftersom det även ger de som vill möjligheten att jobba några dagar i veckan även på kontor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *