Fördelarna med kroppsolja vid hudvård

bästa kroppsoljor

Speciellt nu till vintern är det många som längtar efter mjukare hud. Kylan och den torra luften under vintern gör huden torr och det kan vara svårt att hitta produkter som återfuktar huden på rätt sätt. I dessa sammanhang kan kroppsolja vara exakt den mirakelkur du letar efter. Här tipsar vi om fördelarna med kroppsolja och var du hittar de bästa på marknaden.

Kroppsolja i jämförelse med lotion och kräm

Om du redan återfuktar din kropp regelbundet, använder du dig troligen av kroppslotion eller kräm. Lotion består ungefär till 65 % av vatten och 35 % olja och hålls samman med en emulgeringsfaktor. Kroppsolja har precis som namnet antyder en betydligt högre halt av olja, vilket återställer fuktbalansen bättre. Om du har torr hy är det med andra ord att rekommendera att du använder kroppsolja istället för en vanlig body lotion.

Kroppoljor har dessutom värdefulla egenskaper som vårdar, återfuktar och ger näring till huden. Det finns även en härliga och djupa doftnoter i kroppsoljor som sätter sig på huden och håller länge. Längre ner hittar du tips på olika typer av oljor och dess fördelar.

Var hittar man bästa kroppsoljor?

Under de senaste åren har allt fler tillverkare lanserat nya kroppsoljor på marknaden. Det kan göra det svårt att hitta rätt i djungeln av nya produkter.

Om du vill ha hjälp med att hitta de kroppsoljor som passar dig bäst finns jämförelsesidor för ändamålet. Bland annat på Testapan finns massor av tips på vilken kroppsolja som är bäst just nu.

Hur man applicerar kroppsolja

En av nackdelarna med att använda kroppsolja är att det kan göra så att huden känns fet. Det bästa sättet att använda kroppsolja är att applicera den på blöt hud efter duschen eller badet. Nyckeln är att inte alls torka sig innan du använder kroppsoljan så att oljan blandas med det vatten som finns på huden när du masserar in den.

Olika typer av kroppsoljor

Som nämnt finns det många olika kroppsoljor på marknaden. Det som gör det så spännande är att olika oljor har olika välgörande egenskaper. De flesta kroppsoljor är en blandning av olika typer av oljor. Några av de vanligaste är solrosolja, jojobaolja och sötmandelolja.

  • Sötmandelolja
    Sötmandelolja har ett högt innehåll av oljesyra och omega-9-fettsyror, som kan tränga djupare in i huden än andra fettsyror. Den har också potentiella antiinflammatoriska samt antioxidativa egenskaper tack vare sina höga halter av E-vitamin.
  • Jojobaolja
    Jojobaolja är inte en ”riktig olja” utan snarare ett flytande vax som liknar det talg som huden naturligt producerar. Det gör den effektiv för att mjukgöra både hud och hår.
  • Solrosolja
    Solrosolja har ett högt innehåll av vitamin A och E. Den absorberas lätt av huden och lämnar en mjuk finish på huden.

Bland övriga oljor värda att nämnas är Kameliaolja, som är populär inom asiatisk hudvår. Den kommer från teplantor och har ett högt innehåll av antioxidanter. Den kan göra underverk för både din hud och ditt hår.

Avslutningsvis – ta vara på din hud

Huden är som bekant vårt största organ och speciellt vintertid är det lätt att den ser grå och glåmig ut och känns torr. Om du vill ha hjälp på vägen kan vi verkligen rekommendera att du tar till mirakelkurer som kroppsoljor. Vi män är väldigt dåliga att ta till de hjälpmedel som finns inom hudvården, men det behöver inte vara på detta sätt.

Här har vi tipsat om ett enkelt sätt att få din hud mer levande. Vi hoppas att vi kunnat hjälpa dig en bit på vägen!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *