Fördelarna med PWO vid träning

bästa pwo 2022

Protein i kroppen är ansvarigt för många processer, allt från att bygga upp muskelfibrer till att transportera hormoner i blodet. Det finns dock tillfällen då idrottare behöver extra proteinintag för att få mer effekt i träningen.

Detta kan bero på intensiv träning som ger ett betydande slitage på musklerna och orsakar ömhet/återhämtningsbehov. Av denna anledning har proteintillskott för pre-workout (PWO) blivit populärt bland idrottare som vill uppnå resultat snabbare.

Var hittar man bästa PWO online?

Numera finns mängder av olika PWO-tillskott online och det kan göra det svårt att hitta det bästa för just dina ändamål. För dig som vill ha hjälp på vägen finns bland annat PWO-guiden som hjälper dig hitta bästa pwo 2022.

Här hittar du också tips om hur du använder PWO och maximerar effekten vid användning i samband med träning.

Hur man använder PWO?

Det finns alltså många olika PWO-tillskott på marknaden och PWO-protein finns i en mängd olika former. Du hittar bland annat PWO-shakes, PWO-bars/piller, PWO-geler eller PWO-pulver. Alla dessa produkter är utformade med ett syfte i åtanke – att förse musklerna med en adekvat mängd PWO-protein för optimal prestanda och resultat.

  • PWO shakes: Pwo shakes är ett av de mest populära PWO-tillskott som finns på marknaden idag. Dessa PWO-smoothies finns i en mängd olika smaker, vilket är vad som gör dem så tilltalande för idrottare som använder PWO. De innehåller ofta koffein och kreatin som kan leda till ökade energinivåer under träningen, samt kolhydrater som maltodextrin och fruktpulver, dessa ingredienser hjälper till att fylla på glykogenförråden i musklerna som uttömts under träning.
  • PWO-piller/piller: Vissa PWO-tillskott säljs i pillerform. Dessa piller har vanligtvis färre kalorier än PWO-shakes eller bars, men PWO-piller innehåller ibland koffein och kreatin .
  • PWO bars: PWO bars kan vara ett lika fördelaktigt alternativ när man väljer PWO-tillskott. Dessa bars innehåller vanligtvis stora mängder protein, kolhydrater, vitaminer eller mineraler som bidrar till att ge musklerna styrka. PWO-bars innehåller en blandning av proteiner inklusive vassleproteinisolat, vassleproteinkoncentrat och mjölkproteinkoncentrat som har visat sig öka muskelstorleken, öka återhämtningstiden och förbättra utvecklingen av muskelmassa.
  • PWO pulver: Denna form av PWO är en snabb källa för en energiboost, PWO-pulver innehåller aminosyror som leucin och beta-alanin för att öka uthålligheten. Dessa PWO-pulver är fulla av BCAA – essentiella aminosyror som används av musklerna för att reparera sig själva. De flesta pwo-pulver innehåller också kreatin, koffein och beta-alanin.
  • PWO-geler/piller: PWO-geler kommer vanligtvis i form av PWO-piller eller PWO-gelförpackningar, de är utformade för att tas oralt före ett träningspass. Denna typ av PWO-tillskott absorberas vanligtvis snabbt genom blodet för ökad frisättning av kväveoxid vilket ger dig mer uthållighet och kraft under dina träningspass.

Avslutningsvis – mångsidig kosthållning viktigast

PWO-tillskott kan alltså ha en viktig roll i alla idrottares träningsprogram – oavsett om det är för att öka muskelstorleken, förbättra återhämtningstiden eller ge den där välbehövliga energiboosten innan du träningen.

Kom dock ihåg att det viktigaste av allt är en mångsidig kosthållning! PWO ett kosttillskott och bör användas som sådant. Här har vi gett dig tips om hur du hittar bästa PWO-tillskott på marknaden och vilka olika produkter det finns. Lycka till med träningen!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *