Företagare? Så blir du bättre på marknadsföring

marknadsföring för företagare

Hur går man till väga för att effektivt marknadsföra ett företag idag? Vilka sätt är bäst för att öka försäljningen och bli mer framgångsrik? Här kommer vi ta upp olika typer av strategier som alla har ett gemensamt mål: Att ge dig fler kunder! Du får bland annat veta hur du kan använda e-postmarknadsföring B2B, ett av de mest effektiva sätten att nå ut.

Att sticka ut i bruset

Varje dag ser du en mängd olika annonser och inlägg på nätet som tävlar om din uppmärksamhet. Detsamma gäller för dina kunder. Som företagare står du inför utmaningen att nå fram till kunderna genom bruset på internet och sociala medier, för att dra uppmärksamhet till just dina produkter eller tjänster. Med nätet är det lättare än någonsin att nå ut, men det gäller att fånga din målgrupps uppmärksamhet med intressanta saker. 

Lyckas med din marknadsföring

För dig som är företagare innebär marknadsföring att kommunicera i syfte att påverka dina mottagare till aktivitet. Förutom direkta köp kan du vilja få kunderna att till exempel:

  • Besöka din hemsida eller webshop.
  • Engagera sig i ditt företag på sociala medier, dela inlägg etc.
  • Prenumerera på en tjänst eller nyhetsbrev.
  • Ge ut sin e-postadress för framtida kommunikation.
  • Bli uppmärksammade på ett bra erbjudande och sprida det vidare.

Skapa intressant innehåll att dela

Innehållet på din hemsida, dina delningar på sociala medier, och blogginlägg ska alla hålla hög nivå. Det gör att potentiella kunder blir nyfikna på vad du har att säga och stannar kvar för att få veta mer. Genom att hålla en hög nivå på dina texter och bilder, använda snygga filmklipp och ge användbara tips, så skapar du positiva kundrelationer och får fler att komma ihåg ditt varumärke. 

Använd e-postmarknadsföring

Marknadsföring via e-post ger dig chansen att bygga starka kundrelationer och nå ut med nyheter, tips, rabatter, belöningar och erbjudanden direkt. Med e-postmarknadsföring kan du vara personlig och gruppera in utskicken beroende på olika människor – och företag för dig som jobbar med B2B-marknadsföring. 

Att skicka ett mejl är dessutom billigt, allt du behöver är datorn och en bra plattform. Sedan kan du automatisera utskicken. Det är lätt och användbart att se statistiken för dina mejlutskick, som bounce rate, open rate, conversion rate och RPR – revenue per recipient.

Nätverk, event och mässor

Använd både ditt eget och andras nätverk för att nå ut med ditt varumärke. Det finns både digitala nätverk som LinkedIn och lokala nätverk för företagare i till exempel din stad, så dra nytta av dessa. Medverka på event, föreläsningar och mässor där du har chansen att möta nya kunder och ta del av lärdomar från andra inom branschen. 

Få in recensioner och omdömen

Många människor som vill köpa något är idag pålästa och jämför flera alternativ på nätet, ofta genom att söka på Google. Se därför till att du har bra referenser att visa upp på hemsidan, med omdömen och recensioner om ditt företag och det du levererar. Genom att be om feedback får du dessutom värdefull information om vad du kan förbättra för att möta dina kunders alla behov.

Naturligtvis kan du kombinera flera marknadsföringsmetoder för att kunna nå ut med ditt budskap till så stor del av din målgrupp som möjligt!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *