Många svenskar känner sig trötta på sin partner i tider av social distansering

vad irriterar mest hos partnern i förhållanden

Trots att vi tycker om att spendera tid med nära och kära, är månader av isolering tillsammans, i kombination med några humoristiska övertramp, faktorer som gör att en del människor är i behov av en natt på distans.

Det visar en undersökning* från Hotels.com som nu presenteras. Nästan var tredje (31%) ungt par började känna en irritation mot sin parner redan en vecka av social distansering, förbud mot stora folksamlingar och hemmajobb. 

Vad irriterar vi oss mest på bland partners?

Även fast kärleken ger mycket glädje, hade mer än två tredjedelar (71%) som bor med sin partner en känsla att deras partner var mer irriterande än vanligt. De faktorer som respondenterna irriterades allra mest över var: 

  1. Orenlighet (52%)
  2. Att inte lyckas komma undan och avsätta egentid (41%) 
  3. Allmänn lathet (38%)
  4. Högljudda barn (20%)
  5. Ta den bästa platsen I soffan (16%)

Hur hittar vi ensamtid?

Uppgifterna visar att par har använt olika åtgärder för att koppla av och stjäla lite ensamtid, detta genom stirra in i sina mobiltelefoner (39%), skrolla på sociala medier (32%), gått en promenad (29%) eller tagit sig ett glas av alkoholhaltig drycker (15%).

Par som kände sig redo att få en natt för sig själva, är att få lägenheten/huset för sig själv (26%) mest attraktivt, följt av ett lyxigt hotellrum (24%). Andra nöjer sig med att spendera natten i gästrummet (18%). 

Vad irriterar övriga samboende?

Det är inte bara par som drar sig i håret. Alla (100%) unga svenskar erkänner att de känner sig något frustrerade över personen de delar hem med.

Toppen på listan av vilka saker som skapade dålig stämning i hushållet var; att inte få ensamtid (100%), att inte få lyssna på musik eller podcasts högt (75%) och ickerenliga och röriga matlagningsmetoder (50%). Tre fjärdedelar (75%) av respondenterna erkände till och med att de övervägde att byta ut sin rumskamrat under omtändigheterna. 

Spänningar inom familjen

Med tider av restriktioner och social distansering har så många som två femtedelar (39%) unga vuxna behövt dra sig tillbaka till sina familjehem, är det ingen överraskning att spänningar mellan familjemedlemmar blossar upp.

Medan millennials fann bristen på personligt utrymme och egentid (45%) som ett stort problem, har personer över 45 år, tröttnat på att plocka undan disk (50%), allmän orenlighet (40%) och latmaskar i hushållet (30%).

Efter månader av isolering är det tydligt att #couplegoals har lagts på is för att stirra ut i fjärran och låtsas som att din partners tredje Zoom-samtal inte kommer att hända. Vi är här med Get A Break Rate för att hjälpa trötta partners, rumskamrater och familjer att ta sig ut ur huset för en natt och komma tillbaka med en uppfriskande känsla av zen, säger Emma Tagg, Senior Global Brand Communications Manager på Hotels.com.

Erbjudande för ensamtid

Till hands för att återupprätta ensamtiden lanserar Hotels.com nu Get A Break Rate och ger oense partners, vänner och familjer, en natt med lugn och ro – så fort det är säkert för dem att göra det.

Tänker du, ”Det här är jag”? Använd då kupongkoden GETABREAK50 på Hotels.com senast den 7 juli för en hotellnatt. Mer information hittar du via länken: https://sv.hotels.com/page/getabreak/

*Undersökningen genomfördes av One Poll I juni 2020. 4 500 deltagare i 12 länder.  

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *