Förverkliga drömmen om att ha en egen pool!

pool för hemmet

Det finns inget bättre än att ha en egen pool under varma sommardagar. Oavsett om du vill svalka dig eller bara vill slappna av i vattnet är en pool ett utmärkt sätt att koppla av och ha kul.

Det finns många olika typer av pooler, så du kan själv välja den som bäst passar dina behov. Om du funderar på att bygga din egen pool finns det några saker du att tänka på. Här går vi igenom några saker som kan vara bra att känna till innan du satsar på en pool.

Var hittar man bästa pooler

POOLGIGANTEN är en aktör med en väldigt lång erfarenhet av leverans av poolkonstruktioner. Här finns över trettio år av samlad erfarenhet av att sälja och bygga pooler. POOLGIGANTEN erbjuder kostnadsfria hembesök i Stockholms- , Göteborgs- och Malmöregionen.

Deras poolkonstruktion Thermopoolen är också Sveriges mest sålda pooltyp. Denna är känd som en stabil pool som kan byggas på flera olika sätt. Den är fullt isolerad och klarar att stå som fristående eller. helt eller delvis nedgrävd. Du kan också själv välja baddjup och storlek på denna pool, samt välja design som t.ex. typ av trappa och glasmosaik.

Fördelar med att ha en pool

Det finns många fördelar med att ha en pool. För det första är pooler utmärkta för att svalka sig under varma sommardagar. De är bra för träning, eftersom du kan simma varv eller göra andra vattenbaserade aktiviteter. Du kan även välja en jet-stream som tillbehör för att få ännu bättre träning. För detta ändamål kan det också vara värt att överväga en lång och smal pool för att få längre simsträckor.

Pooler kan även användas för sociala sammankomster, till exempel poolpartyn. En pool tillför en extra dimension till din tomt och blir en naturlig samlingspunkt för avkoppling och glädje under sommarhalvåret.

Vilken är bästa poolen?

När du väljer pool är det speciellt en typ som vi kan rekommendera. Ovan nämnda Thermopoolen NXT® är definitivt ett av de bästa alternativen för våra breddgrader. Poolen är i princip som en termos med poolväggar av frigolit och den är tillverkad enligt högsta industristandard.

Denna pool har en extra hård insida som ger dig bra möjligheter att välja det väggmaterial som du önskar, som t.ex. glasmosaik eller pool liner.

Vilken storlek på pool är vanligast?

De vanligaste storlekarna på en pool är 4×8 eller 5×10 meter. Men en poolkonstruktion kan byggas i vilken storlek du själv önskar, enligt måtten som din uteplats tillåter. Du kan alltså själv välja längd, djup och bredd på din pool.

Hos POOLGIGANTEN hittar du prisexempel och beskrivningar på vanliga poolstorlekar.

Att tänka på när du skaffar pool

Såhär sommartid är det lätt hänt att du gör förhastade beslut gällande införskaffande av pool. Det gäller dock att komma ihåg att en pool är en investering som skall hålla många år framöver. Därför behövs bra planering och gott om tid. I allmänhet brukar man säga att hösten är en bra tidpunkt att påbörja ett poolprojekt – speciellt om du vill bygga din pool helt själv.

Poolen är ju också en stor del av hela den tomt du har till förfogande, så därför behöver du säkerställa att den passar in i helheten, är praktisk att använda och har snygg design. Det är alltså ingen investering som du bör stressa fram.

Avslutningsvis

Här har vi gett dig några tips om hur du väljer bästa möjliga pool för ditt hem. I första hand är en pool något som kommer att ge dig och din familj många glädjande stunder i framtiden. Det är också en investering som förhöjer värdet på din fastighet om den är av bra kvalitet och designad för att passa in i helheten.

Med alla alternativ som finns på marknaden har det aldrig funnits en bättre tidpunkt att förverkliga drömmen om att ha en egen pool!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *