Fram för goda mattraditioner!

När skolklasser och idrottsklubbar ska samla in pengar till sina resor är det populärt att sälja eller lotta ut ätbara produkter. Det kan vara hemkokt knäck eller någon form av bakverk. Antingen är det föräldrarna som tvingats att testa sina färdigheter i köket eller också är det fabrikstillverkat och ofta ganska smaklöst trots att innehållsförteckningarna är romanlånga listor över smakförstärkare och sötningsmedel.

Men det finns hopp om att slippa köpa grannbarnens kokosbollar och flottiga ischoklad! Företaget DelikatessKungen går i motsatt riktning i sina försäljningssamarbeten med grupper av unga. Barnen säljer delikatesser av hög kvalitet och tjänar pengar till skolresor och träningsläger

Varorna det gäller är exempelvis en prisbelönt cheddarost skapad i Somerset, Storbritannien, efter ett recept från 1861. Osten är fri från tillsatser och gården där den görs är helt självförsörjande på energi i form av el och biogas. Där kan man snacka om hållbart jordbruk!

Detsamma gäller givetvis den ekologiska olivoljan producerad av tre olika olivsorter från ett naturskyddat ursprungsområde på Sicilien. Den smakrika och nyttiga oljan passar till det mesta.

Även DelikatessKungens salami har en lång och stolt tradition och framställs av ett familjeföretag som hållit igång sedan mitten av 1800-talet. Den handgjorda salamin med minst 96 procents kötthalt bestående av fläsk och kalkon lufttorkas för att få den perfekta smaken. Den finns i fyra olika varianter, alla med sin speciella karaktär. Gemensamt för samtliga är att de är fria från konstgjorda aromer, smakförstärkare och andra onaturliga tillsatser.

Så till desserterna. Där hittar vi belgiska, handgjorda chokladpraliner i en läcker presentförpackning, en perfekt gåva i alla möjliga sammanhang till alla som uppskattar dessa sanna konstverk i choklad.

Avslutningsvis är det mandlar och handgjord lakrits dragerade i choklad. Lakritsen finns både i en söt och en salt variant, den söta i den härliga smakkombinationen hallon och chili rullad i vit choklad.

Även förpackningarna andas exklusivitet och lyx, vilket gör produkterna perfekta att ge bort som present, såväl för företag som vill glädja sina kunder eller leverantör, som för privatpersoner som slipper leta julklappar till kräsna släktingar. Alla gillar delikatesser och exakt ingen uppskattar maskintillverkade avarter till bakverk fullproppade av palmolja, aspartam och vanillin.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *