Framgångens hörnstenar: Uthållighet

Tålamod är kanske en av de egenskaper som mest bristfällig bland dagens människor om man jämför med tidigare. Nuförtiden är vi vana med att allt skall ske genast. Om vi inte har råd med något idag finns det alltid möjlighet att köpa på kredit bland den uppsjö av finansieringsmöjligheter som erbjuds. I sociala sammanhang behövs ingen större planering längre eftersom vi förväntas vara tillgängliga dygnet runt eftersom vi alla har mobiltelefoner och mail.

Bra så, det är en del av den fantastiskt snabba teknologiska utvecklingen som ägt rum de senaste årtiondena och som ändrat vår vardag dramatiskt. Det som det dock också har gjort med oss är att denna bekvämlighet medfört att många blivit mer otåliga och förlorat en del av det tålamod som behövs för att lyckas.

De flesta av de som lyckats med något, oavsett om det handlar om företagare, idrottsmän eller vad som helst i vårt samhälle, kan vittna om att det behövs en lång tid av hårt och fokuserat jobb för att lyckas med något. Även om det för vissa ser ut som att framgången kommit över en natt är det för de flesta långt ifrån sanningen. De flesta har en lång tid av förberedelser och hårt, oavlönat arbete bakom sig innan de lyckats slå igenom.

Man kan säga att envishet, uthållighet och förmågan att inte ge upp trots motgångar är några av de viktigaste egenskaperna för att nå framgång. Om man inte är övertygad om detta är det bara att kolla in videon nedan där man listat några framgångsrika människa personer genom historien och deras misslyckanden innan de slog igenom. Det finns alltså ingen given mall för hur de motgångar vi möter på ser ut, utan dessa är lika unika som våra personligheter. Det är hur vi bemöter dessa motgångar som är avgörande för hur framgångsrika vi blir.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *