Funderar du på att starta restaurang?

tips för att start restaurang

Är det så att du har planer på att starta upp en egen restaurang? Då finns det en del saker att tänka på. Bland annat behöver du en bra lokal att ha den i, samt att du även måste ha vissa tillstånd. Bland annat måste lokalen vara godkänd för servering samt hantering av livsmedel. Du behöver även ett utskänkningstillstånd om du ska servera alkohol. Sen var det ju även detta med att finansiera det hela, samt se till att skapa en bra inredning och ha bra restaurangmöbler.

Börja i rätt ände

Först är det bra att ha en plan, samt veta hur du ska finansiera allt. Därefter kan du börja leta lokal. Det är smart att välja en lokal som redan är anpassad för servering och hantering av livsmedel. Det så att du slipper bygga om för att få tillstånden. Hitta en lokal med ett bra läge, så att det är enkelt för gäster att hitta dig. Du behöver sedan inreda restaurangen. Dels med spisar, ugnar, köksmaskiner med mera, samt även så klart fixa alla restaurangmöbler. Du bör även skaffa leverantörer av olika råvaror. Det så att det finns något att laga mat av. 

Du bör fundera även på vad för typ av mat du ska servera. Du behöver även anställda. Även om du själv är kock, så behövs det mer personal. Dels i köket, dels att du behöver ha serveringspersonal. 

Marknadsför dig

När allt är klart, du har en lokal, inredd på bra vis, fått alla tillstånd, anställt all personal, så är det dags att få in gäster. Det är då bra att se till att marknadsföra dig på olika sätt. Du kan göra reklam i tidningar, i radio, via nätet med mera. Ha fina öppningserbjudanden så att dina gäster som kommer i sin tur rekommenderar ditt ställe vidare till andra personer som även de vill testa din mat.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *