Fynda på online-auktion

Idag hade vi tänkt tipsa om en intressant tjänst för den som gillar att fynda på auktioner, men som inte riktigt har tiden att besöka dem i det verkliga livet. Det handlar om Catawiki som idag är den snabbast växande nätauktionssajten i världen.

Fördelen med dessa nätauktioner är att utbudet bland deras veckovisa auktioner är enormt eftersom föremålen kommer från ett stort antal länder, med tusentals ovanliga, sällsynta och exceptionella föremål som man inte hittar i vilken affär som helst. Här kan man också sälja föremål ifall man känner att andra kan ha mer nytta av dem.

Catawiki grundades 2008 och var till en början utformad som en webbplats där samlare kunde hantera och hålla koll på sina samlingar på nätet. Besökare kan fortfarande lägga till nya föremål till den nuvarande katalogen av samlarobjekt. Namnet Catawiki är en kombination av orden ”katalog” och ”wiki”.

Under 2011 började Catawiki hålla veckoauktioner i olika kategorier och för tillfället är de största kategorierna konst, smycken, frimärken, klockor och böcker. Mycket av de föremål som säljs är sällsynta och unika och svåra att hitta i vanliga butiker eller på de mer etablerade auktionssajterna, åtminstone till en skälig prislapp.

På denna sida kan man följa upp vilka auktioner som är på väg sorterat enligt datum. Nedan några exempel på nätauktioner som pågår för tillfället.

1. Auktion av exklusiva herrklockor

2. Porsche Automobilia auction

3. Smyckeauktion

4. Auktion av klassisk konst

5. Myntauktioner

6. Whiskyauktion

7. Auktion av pennor och skrivmateriel

8. British Model Car auction

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *