Fyra exklusiva Plantation Single Casks släpps idag

Med start idag 16 oktober släpper Plantation Rum fyra stycken exklusiva lanseringar i begränsat antal flaskor. Samtliga fyra lagrade på bourbonfat och sedan på cognacsfat vilket är Plantations signum. Det som särskiljer dessa fyra, förutom den extra långa lagringstiden, är att man valt ett tredje fat för slutlagring vilket ger en unik karaktär och dimension på de olika ursprungen.

Plantation Rum är resultatet av ett nära samarbete mellan de bästa romproducenterna i Karibien, samt Syd- och Centralamerika och Maison Ferrand. Ferrand väljer noggrant ut den bästa rommen från de bästa producenterna. Rommen lagras i bourbonfat på respektive ö för att sedan skeppas över till Frankrike för slutlagring på Cognacsfat. För Single Cask serien blir det ytterligare ett fat som omsorgsfullt väljs ut av master blendern.

På Systembolaget släpps nu en serie om fyra rommsorter exklusivt i begränsad upplaga med start den 16 oktober, 20 november och 4 december.

Plantation Jamaica 1998
Den 16 oktober släpps Plantation Jamaica 1998 som är en en trippellagrad rom där rommen först har lagrats på bourbonfat följt av cognacsfat som är Plantations signum. Single Cask rommen förs över från bourbonfatet till cognacsfatet och för Jamaica har man valt ett marsalafat för att lyfta fram smaker av fikon, lakrits, mandel och valnöt. Plantation Jamiaca 1998 är rund med toner från muscat-druvan, citron och päron samt med smaker av choklad, vanilj, hasselnöt och lakrits. En lång eftersmak med karamell, kaffe samt toner av citron mixat med honung, mandel och kanel.

Plantation Panama 8 YO
Den 16 oktober släpps även Plantation Panama 8 YO som är en trippellagrad rom där rommen först har lagrats på bourbonfat följt av cognacsfat som är Plantations signum. Single Cask rommen förs över från bourbonfatet till cognacsfatet och för Panama har man valt ett sauternesfat för att lyfta fram honungstoner och gula frukter. Denna rom har en komplex doft av papaya, päron och mandel blandat med rostad ek och kanelaromer. Smaken är len och fyllig av choklad och vanilj mixat med kaffe och hasselnöt.

Plantation Le Reunion 12 YO
Den 20 november släpps Plantation Le Reunion 12 YO som är en trippellagrad rom där rommen först har lagrats på bourbonfat följt av cognacsfat som är Plantations signum. Single Cask rommen förs över från bourbonfatet till cognacsfatet och för dennahar man valt ett maderiafat för att fånga toner av plommon och mörk choklad. Här finner man en fruktig doft av färska örter, citron, apelsin, guava, rosé-peppar och dragon. Smaken har influenser av maderiavinet med en vink av intensiv mörk choklad, nejlika och ett långt avslut av kakao och mintaromer.

Plantation Guyana 1990
Plantation Guyana 1990 har säljstart den fjärde december och är en trippellagrad rom där rommen först har lagrats på bourbonfat följt av cognacsfat som är Plantations signum. Single Cask rommen förs över från bourbonfatet till cognacsfatet och för Guyana 1990 har man valt ett Pineau des Charentes fat för att ge rommen en ton av söta frukter och kryddor. Här kommer dofter och smaker mångfalt i flera lager där papaya turas om med rostad ek, mandel, honung och kanel. Smaken är rund, med karamelltoner, hasselnöt, kaffe och citronaromer. En smakupplevesle utöver det vanliga.

PicsArt_1444975243593

Plantation Jamaica 1998

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *