Gammaldags romantiska julklappar till kvinnan

Med drygt en vecka kvar till julafton börjar det vara dags att bestämma sig om man vill klicka hem sina julklappar via nätet. Det är många män som gärna undviker att bege sig ut till julruschen och hellre väljer att i lugn och ro kolla runt i utbudet på nätet medan man sitter i soffan.

Trots att man (åtminstone i teorin) borde känna sin partner och hennes behov bäst, är det ändå en utmaning för de flesta då det gäller att hitta rätt julklapp till sin kvinna. Man vill ju att den både skall vara uppskattad och samtidigt visa hur mycket man bryr sig om sin partner.

Tips på romantiska julklappar för kvinnor

Vilken strategi är det då bäst att tillämpa när man söker efter julklappar åt sin kvinna? Om det inte finns några klara önskemål kan ett sätt vara att köra på det gammaldags romantiska, med t.ex. smycken från någon av de mer klassiska märkena.

Tidlösa parfymer

Parfymer har alltid varit en klassiker då det handlar om presenter till kvinnan. Det kan dock vara aningen svårt att veta vad man skall satsa på då smaken är så olika gällande dofter.

En sak är i alla fall säker. Det finns inget märke som är mer klassiskt för kvinnan än franska Guerlain. Det kunde skrivas en hel bok om de parfymklassiker som lanserats för kvinnor genom åren. Trots det är många av de mest klassiska dofterna rätt svåra att få tag på i fysiska butiker. Som tur finns de flesta av dessa numera tillgängliga till bra priser på nätet. Dit hör bland annat Jicky, som lanserades 1889 – en doft som var avsedd för kvinnor men som genom åren kommit att bli en favorit även bland många män. Bland annat Roger Moore sägs ha använt sig av Jicky. 

Till andra klassiska dofter från Guerlain för kvinnor hör bland annat L’Heure Bleue (1912), Mitsouko (1919), Shalimar (1925) och Vol de Nuit (1933).

Coffee Table Books

Newport finns en hel del intressanta alternativ för den som vill ha några riktigt snygga och klassiska presenter till sin kvinna. Här finns bland annat vackra smycken, dekorationsdetaljer och Coffee Table Books.

Det sistnämnda kan vara speciellt uppskattat om damen ifråga har ett specialintresse som det råkar finnas en snygg bok om. 

Snygga och tidlösa glas

De som följde med Nobelfesten i början av veckan funderade kanske på varifrån de vackra glasen kom ifrån som man drack och skålade i under festen. Det är svenska Orrefors som sedan flera år tillbaka bidrar med glasen från sin Nobel-samling. Här syns ett champagneglas från Nobel-samlingen.

Om man vill ha något riktigt lyxigt att skåla i t.ex. till nyårsfesten kan detta vara en uppskattad gåva. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *