Gammel Opland Aquavit firar 150 år med limiterad upplaga

gammel opland norsk akvavit

Den norska premiumakvaviten Gammel Opland har tillverkats sedan 1872. För att fira 150 år lanseras nu en jubileumsutgåva i begränsad upplaga. Opland Jubileum består av en blandning av akvaviter som lagrats på sherryfat i minst tio år. 

Gammel Opland Aquavit är ett norskt kulturarv som destillerats på potatis, kryddats och lagrats på sherryfat enligt samma hemliga recept i 150 år. Med andra ord finns en lång och anrik historia hos den norska drycken. Även i Sverige är Gammel Opland oerhört populär.

Jubileumsutgåva i begränsad upplaga

gammel opland jubileumsutgåva

För att hylla traditionen lanseras nu en jubileumsutgåva som, precis som originalet, kryddats med kummin, anis, fänkål, koriander och paradiskorn. Skillnaden ligger i den extremt långa fatlagringen som ger en ännu rundare, rikare och mer komplex akvavit med touch av torkad frukt och russin.

Livsnjutare rankar ofta Gammel Opland som den främsta akvaviten i världen tack vare dess balanserade kryddning och mognad på sherryfat. Med Opland Jubileum har vi tagit fatlagringen till en helt ny nivå. Resultatet är en exklusiv akvavit som bäst avnjuts i stillsamhet efter måltiden ur ett tulpanformat glas, säger Malin Ollas som är Product Manager på Anora.

Doft- och smaknoter

Akvaviten i Opland Jubileum härstammar från både oloroso och PX-fat vilket ger en mörkt gyllene färg. I den rika och komplexa doften återfinns vanilj, karamell, mörk choklad samt en subtil kryddighet.

Smaken är lång, mjuk och komplex med tydliga fattoner av vanilj, kola, mörk choklad, russin. Från kryddningen kommer runda nyanser av kummin, anis, lakrits samt varm citrus. 

Tillgänglighet

Opland Jubiluem släpps i begränsad upplaga om 500 flaskor på Systembolagets beställningssortiment 9 maj och kostar 540 kronor. Akvaviten serveras även exklusivt på restaurang Ulla Winbladh i Stockholm från och med Norges nationaldag 17 maj. 

Opland Jubileum
Artikelnummer: 56888
Pris: 540 kr
Volym: 500 ml
Alkoholhalt: 41,5 %
Ursprung: Norge

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *