GANT lanserar GANT x Le Mans

GANT inleder ett historiskt samarbete med det ikoniska motorracet Le Mans 24-timmars. I och med detta går GANT går in som sponsor till det världskända bilracet och lanserar samtidigt kollektionen GANT x Le Mans i maj 2017.

GANT har ingått ett treårigt partnerskap som officiell sponsor för det prestigefyllda sportbil-racet som sker årligen i staden La Mans i Frankrike.

Det 24-timmar långa racet tänjer ständigt gränserna för vad som är möjligt genom innovation. Med ett likvärdigt tankesätt inom design och med en filosofi om att man aldrig kan bli fullärd, är partnerskapet en perfekt match.

GANT x Le Mans lanseras globalt och liksom övriga kollektioner från GANT är den främst fokuserad på skjortor, men den lanseras även som komplett kapsylkollektion för herrar, damer och barn bestående av GANT´s klassiska skjortor, jersey, stickat, jeans, accessoarer samt ytterplagg.

Kapsylkollektionen GANT x Le Mans är det första samarbetet sedan omprofileringen av GANT som påbörjades år 2015 med visionen att göra GANT till det ledande livsstilsmärket innan år 2020.

Med innovativ funktion och teknik, utformad för att stödja en aktiv livsstil innehåller flera av plaggen den banbrytande teknologin Tech PrepTM som GANT lanserade i februari 2017.

Le Mans går av stapeln 17-18 juni 2017. Det första 24-timmars racet ägde rum 1923 och Le Mans har haft en stor roll i den snabba utvecklingen av bilindustrin och i att försnabba den tekniska utvecklingen. Le Mans betraktas allmänt som ett av de mest prestigefyllda sportbilsracen i världen.

Historiskt sett har GANT och Le Mans även något gemensamt. Efter en kort paus i och med andra världskriget, återupptogs Le Mans år 1949, samma år som livsstilsmärket GANT grundades i New Haven i USA.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *