Gåvoguide för henne – klassiska smycken

gåvoguide för henne

Oavsett om du är på jakt efter den perfekta julklappen, födelsedagspresenten eller förlovningsringen är ett klassiskt smycke det perfekta alternativet. Se till att välja något alldeles speciellt som passar vardag såväl som fest och kommer bäras med stolthet och lycka.

En tidlös gåva

Varför välja ett klassiskt smycke? Svaret må vara förutsägbart men tål ändå att repeteras; ett klassiskt smycke är ett tidlöst smycke. Genom att välja något stilrent och traditionellt minskar du risken för ett felköp och ser till att gåvan uppskattas av den som mottar den.

En webbsida för smycken som vi är speciellt förtjusta i här på Gentlemannaguiden är VANBRUUN. Här finns mängder av klassiska, vackra smycken och designen på deras sida är av absolut toppklass. Här är det väldigt inspirerande att surfa runt och ta del av alla tips och snygga illustrationer. Det är också bland VANBRUUN:s utbud som vi tar fram våra tips i denna guide.

En stor fördel med VANBRUUN är också att de erbjuder fri storleksjustering som är giltig i 90 dagar efter köpet. Det gör det mycket enklare att köpa ring till partnern då man vet att det finns möjlighet att ändra storlek om den inte skulle passa perfekt från början.

Hämta inspiration från 1920-talets glada dagar

Det glada 20-talet har legat till grund för mycket samtida stilinspiration, allt från kläder och skor till klockor och just smycken. Dess ikoniska design och livsnjutande aura tar avstamp även i nutida smyckesdesign, något vi älskar.

Den klassiska Haloringen kom att etableras under just 20-talet och har sedan dess upprätthållit en status som ett av de mest klassiska smyckena av vår tid. Tidstypisk för samma historiska era är även färgade ädelstenar och diamanter. Dessa kom att spegla en revolutionär tid för kvinnor och deras socioekonomiska framsteg i samhället.

Tid att fira

Likt efterkrigstiden under 1920-talet har vårt nutida samhälle kommit att öppna upp mer i takt med pandemins avstannande. Samhället öppnar upp igen och det är stor tid att fira att det liv som haft uppehåll under 2 års tid nu är tillbaka.

Varför inte ställa till med en stor fest? Eller blåsa upp en högtid lite extra? Det finns alltid en anledning till att fira, allra helst nu när livet börjar återgå till det normala. Kvinnan i ditt liv, oavsett partner, mor, syster eller vän, förtjänar det bästa.

Örhängen

Örhängen från VANBRUUN.

Ett klassiskt och tidlöst alternativ, speciellt om du funderar på diamanter, är ett par örhängen. Om din gåvomottagare ofta bär smycken i öronen kan vi näst intill garantera att ett par vackra örhängen kommer att komma till sin rätt. Beroende på budget finns olika alternativ i utförande. Välj fritt mellan karat, färg och form.

Tänk efter vad kvinnan i fråga brukar bära i öronen, är det små eller stora örhängen? Om du satsar på ett mer vardagligt alternativ kan det vara av fördel att emellertid välja en design som hon redan bär. Vill du däremot ge bort ett par örhängen som hon önskar bära under specifika och festliga tillfällen kan det vara av fördel att tänka lite utanför boxen – något som är speciellt i designen!

Halsband

Halsband från VANBRUUN.

Om du tycker att ett par örhängen är ett alldeles för diskret alternativ kan ett klassiskt halsband tjäna som ett mer spännande alternativ. Se till att inkludera den tidlösa designen genom att satsa på exempelvis en berlock med så kallat fancy cut. Denna design är också historiskt tidstypisk och ett europeiskt inslag i smyckesindustrin. Genom att leka med olika slipningar får den valda stenen och smycket ett personifierat utseende som är vackert för ögat.

Ringar

Ring från VANBRUUN.

Vi nämnde tidigare att ringar är ett underbart alternativ om du önskar ge en fin gåva som reflekterar en tidlös och klassisk design. Och det är inte bara vid förlovning som ringar ges som gåva, glöm inte detta. En vacker ring till födelsedagen eller examen passar utmärkt.

Ringens storlek

Olikt halsband och örhängen är det viktigt att du väljer rätt storlek vid köp av en ring som gåva. Ett tips kan vara att diskret mäta en ring som gåvomottagaren i fråga redan äger. På så vis kan du vara på den säkra sidan beträffande storlek.

Om mottagaren inte redan bär ringar kan det vara bra att ta reda på hennes ringstorlek på annat vis. Om det känns rätt kan du öppna en konversation och prata om saken – det kan falla sig mer naturligt än du tror. Däremot kan mottagaren ana ett frieri i görningen om detta kommit på tal tidigare, ha det i åtanke.

Ha personen i åtanke

Det finns emellertid många tips och tricks när det gäller att välja det rätta smycket som gåva. Däremot ska du inte glömma att du som gåvosändare är den person som känner mottagaren. Ha detta i åtanke vid ditt val av smycken och förblindas inte alltför mycket av generella åsikter och trender. Du vill att gåvan ska kännas personlig och ändamålsenligt. Framför allt ska den väljas med omsorg och kärlek.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *