Ge en upplevelse som julklapp

Idag tänkte vi tipsa om en lite annorlunda julklapp för gentlemannen som redan har det mesta i materialväg. Vad sägs om att istället ge en upplevelse till den som du bryr dig om?

Numera finns det möjlighet att ge bort upplevelser av alla olika slag, med allt från takvandring  till mer traditionella vinprovningar. För den som önskar förkovra sin partner eller vän i mer gentlemannaaktiga aktiviteter finns även möjlighet till detta.

Många av de idrottsformer som förknippas med den traditionella ”English Country Gentleman” har fallit i glömska för många av dagens gentlemän. Dessutom har många av de traditionella kunskaper som en äldre gentlemän behärskade, som att raka sig med kniv, även glömts bort.

Nedan tipsar vi om några upplevelser för gentlemannen, med aktiviteter för den kunskapstörstande, livsnjutaren och den som önskar äventyr.

1. Hästpolo

hastpolo

Hästpolo är en av de äldsta lagsporterna i historien, men knappast något som speciellt många behärskar i dagens läge. Genom denna kurs får man möjlighet att introduceras till och pröva på denna anrika sport som ännu idag har ett starkt fäste i vissa kulturer samt i vissa finare kretsar. Man behöver inte vara rädd att gå med i kursen eftersom praktiken börjar sittandes på en trähäst.

2. Hickorygolf

hickorygolf

I denna upplevelse får man möjlighet att spela hickorygolf under en halvdag där all utrustning och instruktioner ingår. Perfekt för den som gillar gammaldags engelsk stil i kombination med golfspelande.

3. Privatlektion i tennis

tennis-4

Liksom ridning och golf hör tennis till de idrottsformer som nämns i Bernhard Roetzels stilbibel Gentleman-A Timeless Guide to Fashion och som förknippas med den traditionella engelska gentlemannen. Genom en privatlektion med en erfaren tennislärare får man slipa på sin teknik och utvecklas som tennisspelare. Tennis hör till en av de motionsformer som definitivt är roligare om man behärskar tekniken.

4. Jägarexamen grundkurs

jakt

Genom en intensivkurs kan man få en fullständig jägarexamen på två till tre dagar. Med denna kurs får man teoretiska och praktiska kunskaper för att klara jägarexamen. Vem har väl inte drömt om att på hösten kunna bege sig ut i tweedklädsel och jaga?

5. Traditionell rakning

traditionell-rakning-2

Här får man uppleva hur det känns att bli rakad genom en traditionell rakningsmetod med rakkniv av ett groomingproffs. Dessutom kan man ta med sig tips för hur man själv kan påbörja rakning med denna klassiska metod.

6. Snus- och ölprovning

snus-och-olprovning-2

Öl och snus är som gjorda för varann. I denna kurs får man lära sig hur man på bästa sätt kombinerar de olika smakerna och dofterna för att få en så njutningsfull upplevelse som möjligt. En ciceron guidar en genom de olika arom- och smakförnimmelserna för att visa vilket öl som passar bäst till vilken sorts snus.

7. Ölprovning

olprovning-3

Om man önskar fördjupa sig endast i ölens värld finns också den möjligheten. Under denna provning får man lära sig mer om ölet och dess underbara och mångfacetterade värld, samt provsmaka olika ölsorter utifrån vald inriktning. Ölskolorna som finns att välja på är följande: Mer om öl, Tyskt, Brittiskt, Belgiskt, Veteöl, Porter & Stout, svensk öl, Ekologisk öl eller Julöl.

8. Mordgåta med middag

The Memoirs of Sherlock Holmes

Har du någonsin funderat på hur duktig du är i rollen som Sherlock Holmes? I denna upplevelse får man vara med om att lösa en mordgåta samtidigt som man avnjuter en middag i sann deckaranda. Efter en introduktion får man en gästlista och instruktioner om sin rollfigur och slår sig ned till middag, där sedan mordmysteriet skall lösas.

9. Spökvandring med middag

spokvandring

Spökvandringen tar en med hjälp av en erfaren spökguide till ruskiga adresser, kusliga källare, mörka bakgator och gömda platser där man helst inte bör befinna sig efter mörkrets inbrott. Man får får lyssna till spännande historier som tar en tillbaka genom stadens historia som fylls av mord och en stark tro på det övernaturliga. Upplevelsen avslutas med trerätters middag i historisk miljö.

10. Helikoptertur

helikopterfard-2

Genom en helikoptersightseeing finns möjlighet att uppleva utvalda städer på ett helt nytt sätt med spektakulära vyer. Man får även möjlighet lära sig mer om helikopterns unika egenskaper med hjälp av en certifierad och erfaren pilot.

11. Ferrari Vs. Lamborghini

ferrari

I denna upplevelse finns äntligen möjligheten att testa hur det är att köra i ett riktigt vrålåk. För de flesta av oss förblir drömmen att äga en Ferrari eller en Lamborghini just en dröm, men via detta tillfälle finns åtminstone möjligheten att få känna på dessa bilars köregenskaper. Man får en genomgång av bilarna och dess funktioner och får sedan bege sig ut på motorvägen för att testa bilarna.

12. Whiskyprovning

whisky-tasting-3

Uppskattar du en god whisky, men känner att du vill veta mer om denna komplexa dryck? På denna upplevelse får man vid sidan om provning av olika whiskysorter, veta allt om whiskyn med hjälp av en erfaren whiskyexpert.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *