Gentlemannabetting: Turneringar och finaler 2020

gentlemannasporter

År 2020 kan komma att bli ett sportår som sent kommer att glömmas. Det spelas EM i herrfotboll och det är dags för ett nytt sommar-OS. Det kan även bli sista gången som tre av tidernas bästa tennisspelare möts i Grand Slam-sammanhang. Roger Federer fyller nämligen 39 år i år. 

Alla dessa sportevenemang öppnar upp möjligheterna för att betta på flera olika sporter, grenar och turneringar. Gentlemannen är däremot noga med att välja sina bettingtillfällen och satsar helst på sporter han känner till. 

Olika gentlemannasporter

Tennis: Historiskt har tennis varit en sport som gentlemän både uppmanades att följa och delta i. 2020 är det återigen dags för världens bästa tennisspelare att mötas i de klassiska Grand Slam-turneringarna. Det spelas årligen fyra Grand Slam-turneringar men det är framför allt Franska Öppna i Paris och Wimbledon i London som är de mest prestigefyllda. Återigen kommer Rafael Nadal, Roger Federer och Novak Djokovic att ställa upp. Franska Öppna pågår mellan den 24 maj och 7 juni, varav Nadal är på jakt efter en ny titel. Förra året vann han turneringen för tolfte gången och oddset att han vinner i år är 1.83. Wimbledon pågår mellan den 29 juni och 12 juli och vanns förra året av Novak Djokovic. Oddset att han vinner i år är 2.5.

Fotboll: Fotboll har traditionellt sett inte ansetts vara en gentlemannasport, men dess popularitet har gjort den till en sådan. I juni och juli kommer herrarna att spela EM.Den här gången kommer värdskapet att fördelas mellan tolv nationer. Finalerna spelas i London och England är passande nog förhandsfavoriter med oddset 5.0. Sverige har kvalificerat sig tillsammans med Danmark och Finland. Norge och Island har båda en chans att ta två av de fyra sista kvalplatserna, vilket skulle innebära att det blir första gången som hela Norden deltar i ett EM samtidigt. 

OS i Tokyo: Mellan den 24 juli och 9 augusti är det dags för den tjugotredje upplagan av de moderna olympiska sommarspelen. Olympiaden kommer att innehålla flera sporter och grenar som genom tiderna har fascinerat gentlemannen. Några av dessa är rodd, segling, fäktning, tennis och golf. Även ridsport finns med på listan och det kommer att tävlas i sex olika grenar. Det svenska ridlandslaget är redan uttaget, varav Peder Fredricsson ställer upp i sitt fjärde OS. I Rio 2016 tog han silver i individuell banhoppning. 

Gentlemannabetting

Samtliga av dessa sporter har intresserat både dåtida och nutida gentlemän. Det är samtidigt sporter som är populära i bettingsammanhang. De är vanliga inslag hos bet online med Betfair, varav det går att betta på både mindre och större tävlingar. Spelformerna brukar variera mellan sporterna. Ett bet på ridsport är oftast ett bet på vinnaren, medan det i tennis går att betta på både matchvinnare, turneringsvinnare och exakta matchresultat. I fotboll är spelformerna ännu fler och kan vara alltifrån resultatbaserade, ligabaserade eller på händelser i en pågående match.

Det är lätt att låta känslorna skena i sportsammanhang och det går att vara en dålig vinnare såväl som en dålig förlorare. Gentlemannen vet däremot vikten av sportsmannaanda, oavsett om man tävlar, tittar eller bettar. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *